Najlepše kratke frizure za tanku kosu

by | maj 13, 2024
Najlepše kratke frizure za tanku kosu

Ako imate tanku kosu i tragate za frizurom koja će joj vizuelno povećati volumen, pronašli smo savršene kratke frizure za tanku kosu. 

Tanka i fina kosa ima zavidnu meku i svilenkastu teksturu koju je mnogo lakše oblikovati i održavati zdravom. I postoji bezbroj trendovskih frizura koje možete isprobati. A mi glasamo sa moderne, seksi kratke frizure koje će viuelno povećati volumen vašoj tankoj kosi.

Kada tražite pravi način da stilizujete svoju finu, kratku kosu za dodatni volumen, razmislite o stvarima kao što su tip vaše kose (ravna, talasasta, kovrdžava), oblik lica i koliko vremena želite da se svakodnevno posvetite oblikovanju vaše kose.

Generalno, kratke frizure za finu kosu biće lakše oblikovati od dugih frizura za gustu kosu, ali postoje varijacije između stilova. Od slojevitih bobova do razigranih lokni, postoji mnogo načina da vaša kosa izgleda gušće.

Ovo su idealne kratke frizure za tanku kosu

1. Piksi s plavim pramenovima

Ako imate tanku, tamnu kosu, na podbrijanom piksiju dodajte nekoliko plavih pramenova da bi kosa izgledala gušća.

2. Tomboy frizura

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Graham Nation (@grahamnation)

Privlačnost ove „dečačke“ frizure je očigledna – ne samo da je laka za održavanje, već izgleda i više nego cool! Volimo ove ženstvene + dečačke vibracije koje rade u savršenoj harmoniji. I idealna je za tanku kosu.

3. Piksi sa kratkim šiškama

Da li želite da skratite vreme za stilizovanje? Odaberite ovu kratku piksi frizuru sa kratkim šiškama. Malo je neuredna, suptilna i mladalačka.

4. Slojeviti bob za tanku kosu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @the_bob_haircut

Jedna od osnovnih kratkih frizura za tanku kosu je slojeviti bob. Šik i puna gracioznosti, ova frizura će svakog dana privlačiti poglede divljenja.  Profesionalni savet: obavezno izvucite pramenove jer će tako kosa izgledati gušća.

5. Blunt plavi bob

Elegantan, moderan i otmen – ovaj tupi plavi bob savršen je za sve žene koje imaju tanku kosu. Samo daberite plavi ton koji najbolje ide uz vaš ten.

Kiuikson/gettyimages.co.uk