Tanka kosa: Kako da tanka kosa izgleda bujnije

by | decembar 11, 2023
Tanka kosa: Kako da tanka kosa izgleda bujnije; žena sa dobr ostilizovanom tankom kosoma tako da izgleda bujnije

Nega, tajne stilizovanja, pravila za izbor proizvoda – prikupili smo sve što je potrebno da bi tanka kosa delovala bujnije.

Ako imate tanku kosu, sledeće informacije će vam pomoći da je pravilno negujete i stilizujete kako bi izgledala zdravo i bujno.

Tanka kosa: Kako se pravilno neguje tanka kosa

Briga o tankoj kosi počinje pravilnim pranjem i stilizovanjem. Tanka kosa je krhka. Prilikom pranja, potrebno je pažljivo naneti šampon u zoni korena, a zatim ga lagano rasporediti po dužini kose. Nakon ispiranja šampona, obavezno koristite balzam. Ovaj korak često se ignoriše, jer postoji mit da regeneratori preopterećuju tanku kosu, što, inače, nije tačno. Danas postoje posebne linije za negu tanke kose, koje se kreiraju uzimajući u obzir specifičnosti teksture kose.

Važan korak u nezi fine kose je češljanje. Prvo morate osušiti kosu peškirom ili fenom. Preporučljivo je početi sa češljanjem od vrhova, što će sačuvati kvalitet kose i neće oštetiti folikule dlake. Pored toga, ova tehnika pojednostavljuje češljanje i sprečava da se kosa mrsi. . Prilikom oblikovanja važno je koristiti proizvode dizajnirane posebno za tanku i slabu kosu.

Takvi proizvodi, po pravilu, imaju za cilj održavanje volumena kose. Kada sušite fenom, koristite srednju toplotu i postepeno sušite kosu, to će potrajati malo duže, ali će je održati zdravom.

Da li je tačno da tanku i slabu kosu treba ređe prati

Ovo nije bitno i ne zavisi od strukture kose. Neophodno je prati kosu kad se zaprlja (ovo je preporuka trihologa). Međutim, pitanje je sasvim logično, jer su oni sa tankom kosom primorani da još češće peru kosu, jer se sutradan gubi volumen i osećaj čistoće kose. Možete samo da brinete o zdravlju vaše kose ako su proizvodi za pranje pogrešno odabrani.

Pobrinite se da su šamponi i regeneratori koje izaberete dizajnirani za svakodnevnu upotrebu, kao i da zadovoljavaju sve potrebe kose – bilo da je farbana ili ne, tanka ili gusta, svetla ili tamna, da li joj je potrebna UV zaštita ili ne, itd.

Kako odabrati proizvod za povećanje volumena kose

Gotovo svi proizvodi za povećanje volumena kose imaju za cilj povećanje prečnika dlake, a ne stvaranje volumena korena, što mnogi očekuju. Naravno, korišćenjem samo jednog šampona za volumen, nažalost, nemoguće je postići željeni volumen ili nekako uticati na strukturu kose.

Bolje je ako proizvodi za negu kose sadrže korisne komponente kao što su aminokiseline, betain, vitamini B, keratin, koenzim K10, niacinamid, kofein i pantenol. Svi ovi elementi imaju za cilj produženo dejstvo: komponente prodiru duboko u strukturu kose i takođe je obavijaju na površini. Time se poveća volumen svake vlasi i sve više jača njena struktura uz stalnu upotrebu tog proizvoda.

Kako oblikovati tanku kosu

Postoji mnogo načina za stvaranje volumena na tankoj kosi. Za to su idealni proizvodi koji nemaju negativan akumulativni efekat, odnosno ispiraju se sa kose i kože glave pri prvom pranju. Dobro je što proizvodi uključuju kompleks lakih polimera i komponenti za vlaženje i kondicioniranje koje pomažu u održavanju kvaliteta kose.

Takođe, naravno, neophodna je termička zaštita i UV filteri. Češljanje unazad je dobar način da podignete kosu, ali morate biti veoma oprezni jer može oštetiti lomljivu kosu. Dobra opcija su i suvi šamponi koji dobro upijaju višak masnoća i daju volumen. Ali i ovde je potreban oprez, prekomerno i redovno nanošenje ovog proizvoda na kožu glave može pogoršati njeno stanje, što će dovesti do slabljenja nove kose.

Za tanku kosu nije preporučljivo nositi ravne frizure, jer će to naglasiti nisku gustinu kose. Dobro je kada je razdjeljak na suprotnoj strani od prirodnog razdjeljka, tako da kosa odmah dobije volumen pri korenu. Ovo može biti frizura gde nema razdeljka i ima šiške, bez obzira na oblik, u svakom slučaju, to će stvoriti efekat guste kose.

Takođe, nema potrebe da se trudite da kreirate visoke frizure, bolje je dodati volumen kroz teksturne elemente (kovrdže, talasi). Kada sušite kosu, nanesite proizvod za povećanje volumena na vlažnu kosu, a zatim osušite kosu naopako (spustite glavu tako da vam kose pada preko glave). Dobro osušite zonu korena, a zatim uvijte krajeve okruglom četkom.

piolka/gettyimages.co.uk