Feng Shui za Novu godinu: Predmeti koji donose sreću!

by | decembar 11, 2023
predmeti koji donose sreću crvene cipele

Feng Shui za Novu godinu podrazumeva da se okružite predmetima i bojama koje predstavljaju prosperitet i sreću. Ovi su predmeti koji donose sreću

Evo šest Feng Shui predloga kako da privučete blagostanje u danima i mesecima koji slede. Ove preporuke se u velikoj meri fokusiraju na crvenu boju, koja je element vatre u feng šuiju i moćan simbol bogatstva i prosperiteta. Čak i ako smatrate sve ovo sujeverjem, ništa ne škodi da u Novu 2024. uđete noseći crveni novčanik. Nikad se ne zna…

Predmeti koji donose sreću po Feng Shuiju

Feng Shui je vrlo precizan kada su u pitanju predmeti koje bi trebalo da biramo za Novu godinu.

Crveni novčanik

Novi crveni novčanik. Novi novčanik simbolizuje spremnost da prihvatite nove finansijske prilike, a crvena boja privlači prosperitet. Uđite u Novu godinu sa novim crvenim ili bordo kožnim novčanikom i to će vam pomoći da privučete bogatstvo i prosperitet. Obavezno savijte novčanicu od 50 ili 100 dolara i „sakrijte“ je u novčaniku.

Crvena odeća

Nošenje crvene boje je simbol da želite da privučete sreću. Nosite novu crvenu odeću ili neki aksesoar u novogodišnjoj noći ili na Novu godinu. Ako nemate puno crvene odeće, možete nositi crveni šal, ili minđuše, ili čak crveni donji veš.

Predmeti koji donose sreću: Crvene cipele

Priuštite sebi par novih crvenih cipela kao simbol da ste spremni da „iskoračite“ u Novoj godini i „izbrišete“ sve frustracije. Ne samo zbog feng shuia – crvene štikle izgledaju seksipilno na svakoj nozi!

Zlatni nakit

Zlato predstavlja obilje i bogatstvo, pa kupite sebi novi komad zlatnog nakita koji označava rast i akumulaciju bogatstva. Najbolje je kupiti potpuno nov komad, nemojte posezati za antikvitetima, ma koliko privlačni bili. Ponekad starinski komad sa sobom nosi energiju bivšeg vlasnika i ne želite da rizikujete da steknete nečija negativna iskustva.

Novi sat

Sat uvek ide napred, tako da kupovina novog simbolizuje unošenje pozitivne, aktivne energije u vaš život. Međutim, bolje je kupiti svoj sat nego ga dobiti na poklon. Dakle, ako neko želi da vas počasti novim satom, predložite mu da vam umesto toga da poklon karticu kako biste mogli da izaberete svoj.

Predmeti koji donose sreću: Velika tašna

Velika tašna simbolizuje da očekujete da će godina doneti mnogo dobrih stvari i da vam je potrebna dovoljno velika torba da ih nosite. Kupite najveću koju vam je udobno da nosite.

Antonio Guillem/istock/gettyimages