Najpopularnija frizura iz 90-ih ponovo je u trendu i idealna je za leto

by | april 16, 2024
Najpopularnija frizura iz 90-ih: portret plavokose devojke sa trendi pixie frizurom, sa bradom naslonjneom na preklopljene šake

Ako imate ili želite da imate kratku kosu, razmislite o piksiju. To je najpopularnija frizura iz 90-ih koju će mnogi nositi ovog leta. 

Pixie frizura bila je jedna od najdominantnijih u devedesetim i danas je opet u trendu. Mladalačka je, zabavna i jako ženstvena. Pripremili smo zaniljive frizure koji vam mogu poslužiti kao vodič.

Najpopularnija frizura koju možete isprobati ovog leta

Kratki piksi sa raščupanim šiškama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akira Sato (@akira__sato)

Isprobajte tamnokosi piksi s raščupanim šiškama. Ako imate duguljasto ili ovalno lice, odlučite se za talasastu frizuru. U odnosu na oblik lica, menjaće se dužina kose sa strane. Zavesa šiške odlično pristaju ovom stilu i lepo ističu oči. Da biste je stilizovali, pomoći će vam dobar gel koji se nanosi na vlažnu kosu. Kada se osuši, samo lagano prođite rukama kroz kosu i to će dodati volumen.

Srebrni piksi za tanku kosu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Headkase dxb (@headkase_dxb)

Ako imate tanku kosu, ova frizura može učiniti da izgleda gušće. Dugi pramenovi će takođe vizuelno povećati volumen.  Koristite sprej za stilizovanje koji će držati sve na mestu.

Pramenovi koji uokviruju lice + šiške

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katy Rose (@gildedrazors)

Piksi sa pramenovima sa strane i šiškama lepo uokviruje lice i ističe oči i jagodice. Izbegavajte kreme i gelove za stilizovanje, umesto toga koristite sprej.

 Najlakša frizura za stilizovanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@erika_cuts)

Ako želite nezahtevnu frizuru, kojoj ne treba dodatno stilizovanje, to je ova. Jedino što je potrebno to je redovno šišanje – na svakih 4-5 nedelja.

Frizura podbrijana sa strane

Moderna piksi frizura može da bude i u ovoj varijanti – podbrijana sa strane,oko ušiju i na potiljku. Odlično pristaje farbanoj kosi s pramenovima.

Kratka frizura s teksturiranim šiškama

Uz ovakvu frizuru, ovog leta izgledaćete izvanredno. Bitno je da frizura ima slojeve i teksturu. Dobar gel za stilizovanje je sve što vam je neophodno. I meke, slojevite šiške (idelane za sve one koji imaju duguljast oblik lica). Drago nam je da se ova frizura iz 90-ih vratila na velika vrata. Neodoljiva je…