Savršene kratke frizure za tanku kosu za žene starije od 60 godina

by | april 1, 2024
Savršene kratke frizure za tanku kosu za žene starije od 60 godina; prelepa, srdovečna žena, u plavom džemperu i sa savršenom, kratkom frizurom

Lako je onim akoji imaju gustu kosu – mogu da se ošišaju kako žele. A ako niste te sreće, ne brinite – pronašli smo savršene kratke frizure za tanku kosu koje savršeno pristaju starijim damama. 

Kako starimo, nažalost, većina nas žena polako gubi volumen kose. Kosa više nije tako gusta i jaka kao u mlađim godinama. Zato je bitno odabrati pravu frizuru prema tipu kose i obliku lica sa kojom ćete izgledati mlađe i koja će vizuelno povećati volumen kose. Ako imate okruglo lice, dobro će vam pristajti špicasti bob.

Imate četvrtasto lice? Dobro će vam pristajati mekani slojevi koji uokviruju lice i zavesa šiške. Duguljatim licima većinom dobro pristaju šiške. Ako imate srcoliko lice, dobro će vam stajati kratka kosa, dužini ispod brade. U nastavku slede kratke frizure koje vizuelno povećavaju volumen i koje skidaju godine.

Koje su to savršene kratke frizure za tanku kosu

Neodoljivi piksi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by We professional (@we_professional)

Ravni piksi s isprekidanim slojevima najbolja je opcija za tanku i ravnu kosu. Ova frizura savršeno uokviruje lice i formira A-liniju sa strane. Mladalačka, ženstvena frizura koja dobro pristaje starijim damama.

Ultra kratki piksi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by We professional (@we_professional)

Žene starije od 60, koje imaju tanku kosu, obožavaju ovu frizuru. Oblikovanje linije kose u okrugli oblik omekšava crte lica. I uopšte nije teška za održavanje, što je još jedan plus.

Slojevita kratka kosa sa šiškama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hair Stylist (@vitosatalino_official)

Slojevita, frizura sa šiškama, odličan je izbor za žene starije od 60 godina koje imaju tanku kosu. Mala asmitrerija može uravnotežiti određene oblike lica, posebno okrugla, duguljasta i srcolika.

 Meki bob sa šiškama sa strane

Ovo je frizura koja koja odlično pristaje ženama koje imaju srcoliki ili okrugli oblik lica.

Bob u liniji brade sa šiškama sa strane

Prelepa kratka frizura, koja savršeno pristaje ženama koje imaju sedu, tanku kosu. Za stilizovanje će vam trebati dobra okrugla četka i sprej za volumen. Odlično pristaje svim oblicima lica.

Anna Nahabed/shutterstock.com