Supermodel bob je trenutno najpopularnija frizura za tanku kosu!

by | mart 14, 2023
supermodel bob, najpopularnija frizura za tanku kosu

Supermodel bob je još jedan hair trend koji nam siže pravo iz devedesetih. Ovaj stil gotovo momentalno povećava volumen pa je stoga postao najpopularnija frizura za tanku kosu – proverite i same!

Sada već i ptice na grani znaju: sve što je nastalo u devedesetim ili dvehiljaditim moglo bi da postane trend 2023. godine. Plisirane suknje, kandža šnale, naramenice, pa čak i čuvene farmerke sa niskim stukom – vraćaju su se iz mrtvih. Ovo nije neizostavno loše jer, iako postoje neki trendovi koji bi trebalo zauvek da ostanu zaboravljeni, neki su apsolutno vredni oživljavanja. Supermodel bob je definitivno jedan od njih.

Da je ova frizura za tanku kosu vredna pažnje posvedočile su mnoge slavne ličnosti, a Zendaya i Jenna Ortega su predvodnice trenda.

Kakva je frizura supermodel bob?

Osnova je (očigledno!) bob frizura. Kosa bi trebalo da vam bude ošišana do linije brade ili tek  nešto malo duže. U svakom slučaju, kosa nikako ne bi trebalo da prelazi visinu ključne kosti.

Ali, gde je posebnost frizure? To su njeni treperavi slojevi koji su posebno izraženi na potiljku. Oni joj daju neverovatan volumen i stvaraju neobičan efekat: kako da se kosa stalno kreće. Pošto su šiške apsolutni trend 2023. godine, i njih je moguće ubaciti u supermodel bob: kao guste šiše preko obrva ili pramenove koji idu uz lice.

Zašto je supermodel bob najpopularnija frizura za tanku kosu?

Zato što daje instant volument. Samo šišanje u slojevima dovoljno je da doda kosi živost i učini je, na prvi pogled, gušćom. Pritom, supermodel bob se stilizuje tako da se koren podiže od skalpa što daje dodatni utisak gustine.

Ako koristite veliku okruglu četku da uvijete krajeve, budite uvereniu da će vaša kosa izgledati gusto i fenomenalno.

 

Da li je teško napraviti ovu frizuru?

Generalno, supermodel bob je frizura laka za održavanje. Ako je dobro ošišan, vi ćete se buditi spremne za izlazak iz kuće. Kada želite dozu glamura, sve što vam treba jesu fen i velika okrugla četka. Fenirajte od korena, kako biste podigli kosu i dali joj volumen.

Supermodel bob: Korak po korak

Korak 1: Kada radite sa mokrom kosom, počnite nanošenjem pene za kosu, da biste pojačale volumen.

Korak 2: Osušite kosu fenom i okruglom četkom – fokusirajući se na koren kose

Korak 3: Stilizujte krajeve kose okruglom četkom da biste postigli prepoznatljiv efekat frizure.

 

FrazerHarrsion/GettyImages