Trend shag frizure: Fenomen iz 70-ih je najpopularniji ovog leta

by | jul 9, 2023
trend shag frizure

Trend shag frizure je ponovo oživeo i ove sezone svi žele ovakvu frizuru.  Nepažljivi „pocepani“ pramenovi odišu samopouzdanjem i seksualnošću.

Birkin šiške su glavni trend ovog leta koji obožavaju i svetske zvezde

Trend shag frizure: Kakva je ova frizura?

Shag frizura je dobila ima od engleske reči „shaggy“ što znači čupavi. Ovo je frizura sa mekim slojevima „pocepanih“ pramenova koji izgledaju veoma prirodno. Shag odiše volumenom zbog velikog broja pramenova, pa se preporučuje onima sa tankom kosom.

Članak se nastavlja posle reklama

Dužina kose može biti bilo koja. Međutim, preporučuje se da kosa ne bude duža od nivoa ključne kosti. Osim toga, postoji još jedno upozorenje. Ukoliko imate kovrdžavu kosu, najbolje bi bilo da slojevi budu razigrani i kraći, a ukoliko je ravna, ostavite duže pramenove (od nivoa usana i duže). Osnovno pravilo kod trenda shag frizure jeste da nema čvrstih rezova, već se kosa stanjuje i na taj način dobijate izgled „pocepanih“ vrhova.

Članak se nastavlja posle reklama

Shag frizura je idealna za one sa ovalnim i blago četvrtastim licem. Padajući, asimetrični pramenovi prirodno uokviruju lice.

Održavanje i stilizacija su obavezni

Morate biti svesni da shag nije stajling, već frizura. To podrazumeva da će oblik ove frizure morati da se ažurira kako kosa raste. Ponovna stilizacija je potrebna na svakih 2-3 meseca u zavisnosti od brzine rasta i dužine.

Članak se nastavlja posle reklama

Shag frizura je dobar izbor za one koji poznaju svoju kosu i moći će da prepoznaju koji proizvodi su im potrebni za stilizovanje. Iako zvuči komplikovano, održavanje ove frizure nije toliko teško. Ipak, da biste dobro brinuli o svojoj kosi, najbolje bi bilo da zamolite frizera da vam preporuči proizvode koji odgovaraju vašem tipu kose. Osim toga, verovatno ćete morati koristiti i peglu za kosu kako biste je pravilno stilizovali. Ukoliko je niste koristili do sada, ne bojte se da pitate za savet.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, ukoliko vam se dopada trend shag frizure, ne oklevajte. Razbarušena frizura zaista predstavlja osobe sa samopouzdanjem, pa se nemojte bojati da je s ponosom nosite

Članak se nastavlja posle reklama
Dimitrios Kambouris / Staff/ GettyImagfesEntertainment,