Bore zbog mobilnog! Zvuči smešno, ali priča ima smisla…

by | 22 marta, 2017

Čim se probudimo posegnemo za mobilnim telefonom. Tokom dana to učinimo ko zna koliko puta, a u njega pogledamo i pred odlazak na spavanje. Tu našu „vezu“ niko i ništa ne može da naruši, pa čak ni tvrdnja da mobilni može da loše utiče na lepotu. Naravno, nećemo se odreći mobilnog, ali vredi pročitati tekst, da vidimo kako možemo da neutraliđemo posledice te naše „digitalne ljubavi“.

Foto: GettyImages

“Internet-vrat”
Bez obzira da li često često mejlove ili pratite novitete na Instagramu, bezbroj spuštanja pogleda na ekran smart telefona, vremenom može izazvati preranu pojavu dubokih horizontalnih bora na vratu te opuštanje kože ovog područja. Da biste to, potrudite se da telefon držite više u ravni očiju (što je lakše izvodljovo dok sedite) i utrljavajte u kožu vrata losion s peptidima, koji će stimulisati produkciju kolagena i sprečiti, ili odlažiti, stvaranje bora.

“Smart bore”
Ukoliko imate običaj da koristite telefon u mraku, onda ćete verovatno znatno brže nego vaša generacija početi da primećujete bore. Mnogi ljudi koriste telefon bez osvetljenja u prostoriji – npr. u krevetu. Posledično, vremenom počinju da se formiraju bore, jer se očni mišići – da bi kompenzovali nedostatak svetlosti – tako dodatno naprežu. Efekat je isti kao da ste otišli na plažu bez sunčanih naočara. Krema na bazi retinola, kao i hijaluronske kiseline, ublažava izgled sitnih bora, dok injekcije neuromodulatora mogu rešiti problem onih dubljih. Najvažnija prevencija novih bora jeste – ne čitatajte u mraku!

“Akne od mobilnog telefona”
Akne koje nastaju zbog čestih razgovora mobilnim vrlo su neugodna pojava, a njihov uzrok delimično je bakterijske prirode. Ekrani telefona, naročito novijih generacija, obično se brzo zamaste, a bakterije se lepe za masnoću. Zato je najbolje da koristite spiker funkciju ili slušalice, bar u većini situacija, i da redovno čistite telefon antibakterijskim sredstvom. Takođe, svakodnevno čistite lice preparatom na bazi salicilne kiseline ili, bar povremeno, uradite piling četkom za ovu namenu.

Pročitajte i… Paranoja: Trećina špijunira partnerov mobilni telefon – s razlogom 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.