Savršena maska za lice koja će konačno probuditi vaš ten

by | 27 novembra, 2016

Mada se jednokratne maske za lice na prvi pogled čine jeftinima, računica pada u vodu kada shvatite da ih nakon upotrebe možete baciti. Zato saznajte kako da napravite svoju platnenu masku za lice i to od proizvoda koji će proverno delovati.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Jednokratne maske napravljene od platna, inspirisale su brojne beauty ljubiteljke za mnoštvo selfija kojih je prepun Instagram, ali to naravno nije jedini razlog zbog kojih ih volimo.

Pročitajte i… Bore mrzimo i sve dajemo kako bismo ih uklonili. A nastaju zbog navika koje svi praktikujemo

One su odličan proizvod koji nam služi kao velika pomoć pri nezi kože lica, jer hidrira i tonira kožu.

Na narednoj strani pogledajte kako napraviti ovu savršenu masku…

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Sve što vam je potrebno je jedna tanka gaza – tanka pamučna tkanina, koju možete kupiti u apoteci vrlo jeftino. Potom pri svakoj upotrebi, isečete deo gaze u veličini koja vam prekriva lica, a koju ćete iseći na delovima gde bi trebali biti oči i nos.

Ovu DIY masku možete u potpunosti personilizovati i na nju staviti sve što inače koristiti, poput hidratantne kreme i ulja za lice, a možete eskerimentisati i sa prirodnim organskim sastojcima. Koža će upiti koliko joj treba, a višak će ostati na masci.

Pročitajte i… Napravite jednostavan piling za lice koji će odgovarati baš vašoj koži

Slobodno kombinujte kreme, serume, ambule, maske i ulja za koja znate da deluju. Pomešajte ih u posudi i natopite njima gazu, pazeći da iz nje ne kaplje ništa, jer to znači da ste stavili previše.

Masku stavite na lice i ostavite da stoji 15 do 20 minuta. Tkaninu potom operite, a nakon sušenja je možete ponovo koristiti.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: