Ališa Kiz: Jutarnji ritual za više ljubavi prema sopstvenom telu

Evo kako pevačica svako jutro iznova uči da prihvata svoje telo.

by | jun 27, 2021

Pevačica Ališa Kiz, pored neverovatnog glasa, poznata je i po tome što otvoreno govori o svom putovanju ka ljubavi prema sebi.

Ova dobitnica 15 Gremi nagrada, godinama priča o borbi  sa samopouzdanjem, a 2016. godine krenula je na „makeup-free“ putovanje, inspirišući nas da zavolimo svojuprirodnu lepotu. Lansirala je i kolekciju proizvoda za negu lica „Keys Soulcare“, sa ciljem da podigne svest o tome da lepota podrazumeva i negovanje duše, a ne samo tela.

Ališa Kiz: Jutarnji ritual za više ljubavi prema sebi

Ukoliko vam je potrebno još razloga da zavolite ovu zagovornicu ljubavi prema sebi, nedavno je na Instagramu podelila kako izgleda njena jutarnja rutina za više ljubavi prema sopstvenom telu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo će vas oduševiti, napisala je Ališa Kiz na svojoj objavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)

Da li ste spremni da isprobate nešto što će biti neprijatno? Izađite iz zone komfora i posle mi javite kako se osećate, dodala je.

Članak se nastavlja posle reklama

U videu, Ališa je pokazala kako izgleda njen jutarnji ritual, korak po korak.

Stanite ispred ogledala potpuno nagi, najmanje sedam minuta. Pogledajte svaki centimetar svog tela – kolena, stomak, butine, grudi, lice...

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)


U pitanju je. zapravo, metod bihejvioralnih terapeuta koji pomaže u prihvatanju svog tela. (Pročitajte i… Kejt Vinslet odbila fotošop za ovu scenu serije „Kejt iz Istauna“)

Dok stojite ispred ogledala, svaki deo tela opisujte u sebi na neutralan način. Na primer: „Imam plave oči. Imam smeđu kosu. Lice mi je ovalno“, a ne: „Imam velik stomak, imam celulit i sl.“

Članak se nastavlja posle reklama

Na ovaj način, Ališa Kiz se svakog dana ponovo zaljubljuje u svoje telo. A ona koristi i pozitivne misli.

Uglavnom slušam svoju pesmu „I Am the Light of the Soul“ i govorim sebi da sam prelepa, blagoslovljena…, kaže pevačica.

Članak se nastavlja posle reklama

Isprobajte i sami, savetuju stručnjaci. Pokušajte na svoje telo da gledate blagnaklono i nemojte ga kritikovati. Ne gledajte svoje mane, već vrline. Vremenom ćete prihvatiti i ono što vam se ne dopada, jer je, na kraju krajeva, najvažnije kako se osećamo.

Mnogo je čudnih misli koje imamo o svom telu i fizičkom izgledu. Ali volite sebe! To je veoma važno! Napunite se pozitivnom energijom i slavite svoje telo, poručila je Ališa.

lepotaizdravlje.rs Rich Fury / Staff/ Getty Images Entertainment