Beauty saveti: Do savršenih trepavica u samo 3 poteza

by | 16 novembra, 2019

Kada čujemo trepavice, pomislimo na zavodljiv, mačkasti pogled i odmah poželimo da imamo duge, svilenkaste i guste trepavice, koje uokviruju naše oko i daju mu senzualnost. Jedan od trendova, koji je prethodnih sezona bio veoma aktuelan, bile su veštačke trepavice koje su oku davale wow efekat. Međutim, kako sada težimo što prirodnijem make up look-u, a ne želimo da se odreknemo zavodljivog pogleda, odlučili smo da sa vama podelimo 3 jednostavna poteza koji će našim trepavicama pružiti željeni volumen i dužinu.

1. Kombinujte dve različite maskare

Ponekad jedna maskara zaista nije dovoljna da našem oku da željeni wow efekat, ali ako u svoju make up rutinu ubacite kombinaciju dve maskare sa različitom namenom, efekat će biti znatno glamurozniji. Neka prava maskara bude podloga, lagane teksture, koja će razdvojiti vaše trepavice i lagano ih uviti ka gore. Drugi sloj maskare je onaj gušće teksture, koji će našim trepavicama dati na volumenu. Ukoliko želite još bolji efekat, pre navedena dva sloja maskare možete staviti primer za maskaru, koji je bele boje i dodatno naglašava mačkasti izgled vaših trepavica.

2. Uvežbajte pokret nanošenja maskare

Kada nanosite maskaru, veoma je važan način na koji to radite. Maskaru prvo nanesite uz kapak, pomerajuće lagano četkicu levo – desno. Na ovaj način maskara će se savršeno rasporediti, a svaka slepljena dlačica će se razdvojiti. Kada prvi sloj nanesete na ovaj način, drugi sloj nanesite jednostavno pokretom četkice od korena prema vrhu trepavica.

3. Obostrani efekat

Pretpostavljamo da maskaru nanosite samo sa donje strane trepavica, ali kako biste im dali veći volumen, pređite četkicom trepavice i sa površinske strane. Da biste uspešno izvele ovaj potez, neophodno je da blago sklopite oko koje šminkate, a kako se ne biste umazali i upropastili svoj make up look, postavite papirnu maramicu ispod oka.

Uz ova tri poteza oči će vam zaista biti zavodljive i misteriozne, čak i bez veštačkih trepavica.

Foto: GettyImages

Da li ste spremni za eskluzivnu kolekciju šminke Karl Lagerfeld x L’Oréal Paris?

 

Tagovi:

top