Beauty razgovor sa Bojanom Barović

by | decembar 5, 2020
Bojana Barović

Bojana Barović najviše pažnje posvećuje nezi lica, veruje u dobrobiti prirodne kozmetike, zagovara prirodan izgled – od neutralne šminke, do nude nijansi laka za nokte i bori se za to da se prirodne vrednosti vrate u modu.

Kakvi su vaši svakodnevni rituali kada je u pitanju nega lica?

– Smatram da je najvažnije čišćenje lica, pogotovo za one žene koje koriste tečne pudere i jaku šminku. Mada, i kada se ne koristi šminka, koža tokom dana nakupi nečistoće, smog, prašinu i neophodno je temljeno čišćenje. Lice čistim gelom ili tonikom, a ne micelarnom vodom. Moja rutina nije agresivna, ne koristim jake pilinge i smatram da nisu potrebni, već da se lice može lepo očistiti i rukavicom za skidanje šminke. Nakon čišćenja nanesem kremu ili ulje i serum. (Pročitaj: Svoju mladolikost Jelena Rozga duguje ovim ritualima)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic)

Kreirali ste svoju liniju prirodne kozmetike za bebe i decu. Kako je došlo do toga?

– Ideja je nastala dok sam živela u Americi. Drugarice su mi često tražile da im šaljem prirodne američke preprate za negu. Shvatila sam da srpsko tržište to nema i želela sam da ponudim nešto zaista drugačije i tako je nastao Free baby brend. Moji proizvodi su ne samo prirodni, već su i aromaterapeutskog kvaliteta, što znači da u svom sastavu sadrže hladno ceđena biljna ulja, dok se prirodna kozmetika može praviti i od rafinisanih ulja, a da i dalje nosi oznaku prirodno. A znamo da se procesom rafinacije gube hranljivi sastojci i lekovita svojstva. (Pročitaj: Ovaj sastojak je ključan za negu kože u zimskom periodu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic)

Na čemu se baziraju vaše recepture?

– Baziraju se isključivo na tradicionalnim biljkama sa našeg pobneblja koje su zapostavljene, kao što su matičnjak, hajdučka trava, bokvica… Proizvodi su 100% prirodni i mogu se bez bojazni koristiti. Moja deca ih obožavaju i oni su moji najverniji klijenti.

Izbor preparata

Šta vam je najvažnije prilikom izbora preparata?

– Da proizvodi budu prirodni. Godinama unazad, i pre nego što sam pokrenula svoju liniju prirodne kozmetike za decu, bavila sam se edukacijom na temu sastava proizvoda i malo je na našem tržištu onih koji zaista ispunjavaju kriterijume – prirodno. Čitam deklaracije na proizvodima i vešto izbegavam štetne sastojke. Naučila sam da sama pravim kreme i to je nešto što bez bojazni mogu da koristim. (Pročitaj: Jednostavna pravila za negu zrele kože)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic)

Koristite li bjuti gedžete?

– Volim da isprobavam novitete i mislim da ima sjajnih stvari na tržištu, ali nažalost nisam dosledna pa vrlo često ti gedžeti nakon samo nekoliko korišćenja ostanu zaboravljeni u starom neseseru. (Pročitaj: Ove beauty proizvode vreme neće pregaziti, a evo kako će izgledati u budućnosti…)

Da li volite da se šminkate i kako izgleda vaš svakodnevni mejkap?

– Volim da se šminkam, ali tako da to izgleda prirodno. Ne dopada mi se aktuelni trend prenaglašene šminke i smatram da se treba boriti za to da se prirodne vrednosi vrate u modu. Ne šminkam se svakodnevno, a kada to i činim, onda samo nanesem laganu BB kremu, maskaru i sjaj za usne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic)

Makeup proizvod koji vas je oduševio u poslednje vreme?

– Definitivno BB kreme. Idealne su jer imaju dobru pokrivnu moć da prekriju nedostatke, ali zadrže prirodan izgled i autentičnost osobe.

Bojana Barović – trik za blistavo lice

– Jedan od omiljenih trikova jeste da prilikom nanošenja kreme dobro izmasiram lice. Na taj način se pokreće cirkulacija i prirodni fejslifting. A za potrebe instant svežeg izgleda, za potrebe fotografije, predlažem štipkanje za obraze i usne. (Pročitaj: Kako odabrati senku prema boji očiju?)

Kako glasi vaša antiejdžing strategija?

– S obzirom na to da ne koristim komercijalne preparate, odlučila sam da i moja antiejdžing strategija bude bazirana na prirodnim prepratima. U kremu za lice dodam eterično ulje ružinog drveta ili ulje nara i to je sve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic)

Budući da je bujna kosa vaš zaštitni znak, kako postižete volumen?

– Moja kosa je oduvek imala prirodni volumen, ali sam vremenom otkrila da i poseban način sušenja kose može pospešiti volumen, te kada sušim kosu to činim tako što glavu zabacim nadole i fenom sušim u suprotnom smeru od smera rasta dlake. Provereno radi.

Kakav manikir birate za jesenje dane?

– Pre nego što sam postala majka, išla sam u salone lepote na manikir i pedikir, ali otkako imam decu draže mi je da tih dva sata utrošim na nešto drugo i od tada sve to radim u svom domu. Najčešće biram nežne tonove – nude ili puder roze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic)

Da li je fizička aktivnost preduslov za dobru liniju?

– Svakako da zdrava ishrana dosta utiče kako na vašu liniju i fizički izgled, tako i na zdravstveno stanje i izgled i blistavost vaše kože, ali kada je ona upotpunjena fizičkom aktivnošću, onda je to prava stvar. Iako ne treniram kao ranije, uvek se trudim da nađem makar malo vremena za trening.

Šta vam podiže samopuzdanje?

– Uspeh, bilo da je reč o poslovnom uspehu, prevazilaženju ličnih granica ili odgoju dece. Svaki korak napred me dodatno motiviše i podiže samopouzdanje.

Tamara BogunovićATA images, Instagram