Ovako nastaje magija – Chanel vam otkriva tajnu stvaranja svojih čuvenih kozmetičkih preparata

Pogledajte proces nastanka kozmetike od vrta u kome se uzgaja cveće do staklene bočice (video)

by | jun 5, 2020
Chanel kozmetika, Lepota i zdravlje

Svakodnevno koristimo različite kozmetičke preparate – losione, kreme, serume za lice i još mnogo toga drugog. A da li ste se ikada zapitali kako izgleda proces njihovog nastanka? Koliko je vremena potrebno da bi se pažljivo odabrani sastojci spojili u jednoj bočici čineći proizvod savršenim? (Pročitaj: Evo zbog čega bi trebalo da uključite vitamin E u svoju dnevnu negu) Chanel je sa svojim pratiocima na Instagramu podelio tajnu stvaranja svojih proizvoda za negu kože. Jedan od neizostavnih elemenata kada je u pitanju Chanel kozmetika, kako navode, jeste cvet kamelije, a njegova neobičnost leži u tome što cveta tokom zime, u prilično surovim vremenskim uslovima. (Pročitaj: Kristen Bel pokreće liniju za negu kože na bazi kanabidiola)

Jedna oblast u Francuskoj, zbog specifične klime i odgovarajuće količine sunca, posebno pogoduje uzgajanju tog cveta. Inače, od oko 2.000 vrsta kamelije koja se gaji u Francuskoj, samo je kamelia alba ekskluzivni sastojak Chanel preparata – jer sadrži supstance koje doprinose hidrataciji kože. (Pročitaj: Zašto nam se koža peruta i kako to da sprečimo?)

Sve se radi u harmoniji s prirodom, ne nastojimo da je ukrotimo. Osobine kamelije albe su po mnogo čemu izuzetne. Počevši od boje, preko izgleda, do njene izuzetne otpornosti. Pomislili biste da u gajenju tog cveta učestvuje na stotine ljudi, ali mi smo zapravo mali tim, skoro poput porodice. Svaki cvet bere se ručno i vrlo pažljivo, nakon jutarnje rose. Čekamo deo dana kad je vlažnost vazduha najmanja, kako bi se najbolje iskoristile sve prednosti cveta. Da bi se sačuvala njihova blagotvorna svojstva, nakon branja, cvetovi se mere i zamrzavaju – objašnjava baštovan Žan Tobi.

Članak se nastavlja posle reklama

Chanel kozmetika – oslanjanje na snagu prirode

Kamelia alba dobra je za hidrataciju kože, a doprinosi i njenom jedrom izgledu jer ima neverovatnu moć da revitalizuje kožu. Zahvaljujući prednostima savremene tehnologije, za proizvodnju kamelijinog ulja koristi se veoma delotvoran metod ekstrakcije. Cvetovi kamelije se spuštaju u ulje, gde lagano oslobađaju svoje molekule. Oni stimulišu prirodno svojstvo kože da vezuje vodu i masnoću, pa ona postaje dobro hidrirana. Mikrokapljice ulja koje se vide u različitim Chanel proizvodima sadrže upravo ulje kamelije albe. Iz Chanel-a poručuju i da je strast svih onih koji učestvuju u nastanku njihovih proizvoda ono što ih čini tako izuzetnim. Umeće i kreativnost zaokružuju celu priču. (Pročitaj: Jednostavna pravila za negu zrele kože)

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram