Do savršene zadnjice uz par jednostavnih vežbi

by | 26 aprila, 2018

Predstavljamo vam vežbe koje će vam oduzeti samo pet minuta, a koje će učiniti da vaša zadnjica, ali i noge, izgledaju savršeno.

1 Čučnjevi – klasična vežba, ali sa najvećim efektom. Raširite noge u širini kukova i ispravite stopalima. Ispružite ruke ispred sebe, radi boljeg balansa i počnite da savijate kolena kao kada želite da sednete. Spuštajte se dok vam butine ne budu paralelne sa podom. Ispravite kičmu, pete držite na podu, a kolena ne smeju da prelaze preko prstiju. Težinu prebacite na pete i uspravite se u početni položaj.

2 Čučnjevi na jednoj nozi – stanite u početni položaj kao u prethodnoj vežbi i podignite jednu nogu tako što ćete je ispraviti ispred sebe. Počnite da se spuštate u čučanj sa podignutom nogom i ne dozvolite da vam koleno druge noge pređe preko nožnih prstiju. Pete držite čvrsto na zemlji. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, pa se vratite u početni položaj.

3 Most – deluje lako, ali ova vežba će umoriti vaše mišiće zadnje lože i dobro ih zategnuti. Lezite na leđa i savijte noge u kolenima. Stopala treba da budu u širini kukova. Ruke spustite pored tela i počnite sa dizanjem kičme i kukova. Polako ih podižite i spuštajte, što više stežući zadnjicu.

4 Podizanje i spuštanje nogu – vežbu počnite tako što ćete stajati sa spojenim stopalima. Zatim težinu prebacite na levu nogu i podignite desnu sa poda. Desno koleno približite grudima. Nagnite gornji deo tela ka napred, a nogu (sve vreme savijenu u kolenu) pomerite ka nazad. Zatim koleno opet približite grudima, pa ponovite vežbu. Vežbu radite 30 sekundi na jednoj nozi, a onda je promenite. Ruke možete lagano pomerati kao kada trčite, ili ih spustiti na pod u zavisnosti od dubine “iskoraka”.

5 Vežba sa steperom – umesto stepera poslužiće vam niža klupa. Stanite na nju desnim stopalom. Podignite se dok u potpunosti ne ispravite desnu nogu, a zatim se vratite na početni položaj. Vežbu sa desnom nogom radite 30 sekundi, a zatim je ponovite sa drugom nogom.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.