Fitnes pripreme za leto: Lako do savršenih butina

by | april 5, 2018

Svi mi želimo savršene noge, ali na tome mora da se radi. Postoji nekoliko efikasnih načina koji mogu da pomognu u skidanju masnih naslaga na butinama u kratkom roku. Ne postoji jedna vežba ili dijeta koja topi salo na butinama, ali postoje promene u dnevnoj rutini, koje čine da noge izgledaju zategnuto. 

Pre svega, velika je korist od kardio vežbi. Možete smanjiti obim butina kardio vežbama, jer one utiču na to da vam se telo kreće. Morate da sagorite kalorije brzo i u velikim količinama. 60 minuta kardio vežbi, 5 puta nedeljno, osiguraće fit figuru. Samo je važno da sve vreme radite nogama.

Zatim, hodajte uzbrdo. Dok hodate vaše noge će biti u pokretu, mišići će se tonirati i zategnuti. Na uzbrdici ćete sagoreti više kalorija, pa zato sledeći put kad odlučite da idete u šetnju birajte brdovite krajeve, po kojima ćete se penjati najmanje pola sata.

Idite na jogu ili pilates. Dok kardio vežbe smanjuju težinu, joga i pilates izgrađuju mišiće na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina, jer su mnoge vežbe fokusirane na donje telo i snagu u leđima.

Ne preskačite doručak. Pojačajte svoj metabolizam od ranog jutra, a u toku dana samo uzmite užinu. Izbegavajte obimne obroke. Jedite proteine i složene ugljene hidrate, a zatim idite na jutarnji kardio. Izgubićete masti i izgraditi mišiće, dok će vam ugljeni hidrati dati energiju.

I, naravno, pijte mnogo vode. Umesto gaziranih sokova birajte vodu. Ona nema kalorija, hidrira vaše telo i čisti organizam od otrova i toksina. Pored vode, uzmite i malo mleka zbog kalcijuma. Dan završite šoljom čaja.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.