Categories Fitness

Kako da vaš trening od obaveze preraste u omiljeni vid relaksacije?

Zima je uglavnom onaj period u godini, kada se gotovo svako od nas ugoji, usled ušuškanog načina života, u kome je hrana veoma dostupna, a svaka želja, za bilo kakvom fizičkom aktivnošću, zaboravljena. A onda, u nekom sasvim neodređenom trenutku počinje da se pali crvena lampica i jedina okupacija postaje nam, kako da nagomilane kilograme efikasno izgubimo.

Koliko god vas savetovali o zdravom načinu ishrane, to neće dovoljno pomoći, jer u slučaju da ceo dan provedete na poslu, sedeći i odmarajući kod kuće, vi nećete sagoreti čak ni taj, smanjeni unos kalorija. Zdrava ishrana pomoći će u procesu sagorevanja masti i u poboljšanju vitalnosti vašeg organizma, ali ona sama, neće vam doneti željene rezultate, kada je mršavljenje u pitanju.

Da biste efikasno izgubili kilograme i svoju figuru oblikovali do savršenstva, potrebno je da redovno vežbate, kako biste kalorije koje na dnevnoj bazi unosite u svoj organizam sagoreli, omršali i na zdrav način istopili masne naslage i i zgradili mišićno tkivo.

Međutim, problem se krije u tome, što većina nas, naviknuta na pasivan način života, trening ne posmatra kao relaksaciju i nešto pozitivno, što prija organizmu, već kao mučenje.

Pročitajte i…Sve prednosti ranog treninga: Idealne vežbe za početak dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA