Categories Fitness

Počnite na vreme: Detox i trening plan

Koliko god se činilo da je leto daleko i da još uvek imamo vremena da se pripremimo i liniju dovedemo do perfekcije, vreme je da počnemo upravo sad, kako ne bismo upali u scenario, ponovljen već toliko puta i sunčane dane dočekale potpuno nepripremljene.

S obzitom da je iza nas zimski period koji podrazumeva uživanje u jakoj hrani i nedosrtatak fizičke aktivnosti, upravo od toga treba da počnemo. Vreme je za detox i trening plan, koji će vas dovesti do željenog izgleda, a organizam učiniti zdravijim i punim energije.

Detox je odličan način da organizam očistimo od svih štetnih materija, koje smo poslednjih meseci unosili u njega. Kada kažemo detox, ne mislimo samo na sveže ceđene sokove, koji će zaista pročistiti vaš organizam i pokrenuti metabolizam, govorimo i o pravilnom načinu ishrane, koji će dubinski izmeniti vaše zdravlje, ali i vaše telo.

Osnovni korak svakog zdravog detoxa je ispijanje što veće količine vode. Voda je najzdraviji napitak, koji našem telu pomaže da izbaci toksine i nadomesti potrebnu energiju, pa bi bilo poželjno piti barem2 litra vode dnevno.

Potrudite se da se neki, po mogućstvu duži vremenski period držite podalje od slatkiša, zaslađenih i alkoholnih pića, kako biste uvideli, koliko štetno ove namirnice utiču na stanje u vašem organizmu. Koža će vam biti čistija, kilogrami će se smanjiti, a vi ćete se osećati neuporedivo zdravije.

Potrudite se da se vaša ishrana narednih dana zasniva pre svega na proteinima i vlaknima, kako biste se hranili zdravo, a bili siti duži vremenski period.

Voće i povrće možete jesti u svakom obroku, kako za užinu, tako i kao glavno jelo. Bitno je samo da sve spremate bareno ili grilovano, kako biste smanjili unos loših masnoća.

Odaberite neki sveže ceđeni sok, kojim ćete započeti svaki svoj dan, kako biste pročistili svoj organizam od toksina. Na ovaj način unećete sve potrebne minerale i vitamine, i svoj organizam ćete opskrbiti energijom koja će vam pomoći da svoj dan započnete produktivno.

Pročitajte i…3 instant obroka, koja će vam za tren povratiti energiju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA