Isprobali smo Foreo IRIS™ – beauty-tech aparat za područje oko očiju, i donosimo vam svoje utiske

by | april 5, 2022

Foreo nas je pozvao da testiramo Foreo IRIS™ – masažer za područje oko očiju, odobren od strane oftalmologa, namenjen smanjivanju tamnih kolutova, podočnjaka i natečenosti u područuju oko očiju. Naravno, veoma rado smo pristali jer je najčešće upravo osetljiva koža oko očiju ona prva regija na kojoj se primete znaci starenja. Kakvi su naši utisci nakon 10 dana testiranja ovog beauty-tech aparata?

Redakcija je aparat Foreo IRIS™ dobila kao PR poklon od kompanije Foreo, a u recenziji donosimo svoje nezavisno mišljenje.

Priredila: Jasmina Ubiparip

Članak se nastavlja posle reklama

S obzirom na činjenicu da veći deo dana provodim ispred ekrana, da sam često prezaposlena, da je ponekad situacija na relaciji posao/porodica takva da ne pomaže nijedna antistres metoda, a dešava mi se i da baš malo spavam, nimalo ne čudi što mi je – otkako sam prešla četrdesetu, koža u predelu oko očiju znatno opuštenija. Često se dešava i da mi to područje bude natečeno. Zato me je veoma obradovala mogućnost da isprobam ovaj beauty gedžet, posebno jer sam već imala pozitivna iskustva sa Foreo Luna aparatom za čišćenje lica.

Pre isprobavanja

Prvo što me je privuklo bila je činjenica da je ovaj aparat zapravo ispirisan nežnom azijskom masažom lica tapkanjem vrhovima prstiju.

Izrađen je od na dodir veoma prijatnog medicinskog silikona, a zahvaljujući T-Sonic tehnologiji njegovo pulsiranje utiče na bolju apsorpciju seruma i krema za područje oko očiju. Bonus: Kompletna količina proizvoda završava na područuju oko očiju – nijedan deo proizvoda za područje oko očiju (koji često nisu jeftini) ne upije koža na jagodicama prstiju, što se dešava kada proizvod nanosimo prstima.

Članak se nastavlja posle reklama

Druga stvar koja mi je na prvu loptu zazvučala sjajno bilo je to što je dovoljno svega 30 sekundi za masažu svakog oka. Pomislila sam: “Svakako mogu da odvojim minut ujutro i minut uveče za negu ovog područja“.

Šta kaže kliničko ispitivanje

Iz Forea su nam dostavili detaljan opis proizvoda kao i rezultate njihovog kliničkog ispitivanja, koja su pokazala sledeće:

Članak se nastavlja posle reklama

● 3,5 puta efikasniji u smanjenju podočnjaka;

● 84% povećava apsorpciju seruma za oči;

Članak se nastavlja posle reklama

● 80% efikasniji u izglađivanju konture očiju;

● 70% efikasniji u smanjenju tamnih kolutova;

Članak se nastavlja posle reklama

● 51% efikasniji u učvršćivanju kože ispod očiju;

● 50% efikasniji u povećanju sjaja konture očiju;

● 43% efikasniji u smanjenju finih bora u predelu očiju.

Članak se nastavlja posle reklama

Odlučila sam da aparatu dam šansu deset dana, tokom kojeg ću ga koristiti svako juto i svako veče i da proverim hoću li i ja primetiti slične promene.

Foreo IRIS™

Kako se Foreo IRIS™ koristi

Upotreba je zaista krajnje jednostavna. Na očišćeno lice, na područje oko očiju, nanesete serum, koncentrat ili kremu koju obično koristite. Uključite aparat i on će početi da pulsira zahvaljujući T-Sonic tehnologiji. Možete birati između dva modusa pulsacija – laganijih i nešto jačih. Izaberite one koje vam više prijaju. Prelazite aparatom – predviđeno je da se drži u vertikalnom položaju – ispod donjeg kapka, kako biste uticali na podočnjake, a možete prelaziti i ispod obrva, ako vam je gornji kapak natečen. (Pogledajte video sasvim gore.)

Članak se nastavlja posle reklama

Mali hack

Posle nekoliko dana počela sam da koristim ovaj aparat i na nazolabijalnoj bori, radi efikasnijeg nanošenja seruma. Zapravo, masiranje čitavog lica ovim aparatom veoma je prijatno iskustvo.

Kakve sam promene primetila posle 10 dana

Nekoliko je stvari zbog kojih sam zavolela Foreo IRIS™. Meni najvažnije: Masaža je izuzetno prijatna, tako da je uprotreba ovog aparata detalj kojem se posebno radujem tokom jutarnje i večernje rutine nege. Pretvara negu u relaksirajuće selfcare iskustvo – ujutro je to onih nekoliko trenutaka samo za sebe, bez razmišljanja o obavezama koje nas čekaju, a uveče može biti prilika za mini-refleksiju o danu iza nas.

Kada je u pitanju dejstvo na kožu okoloočne regije, primetila sam da je efikasan u smanjivanju otoka. Posebno je to bilo primetno ujuto, kada se probudim natečena – nakon masaže otok se mnogo brže povlači nego što je to inače slučaj. To je drugi benefit kojim sam oduševljena. Što se tiče tamnih kolutova i učvršćivanju kože oko očiju – nisam primetila nikakvu razliku u odnosu na period pre upotrebe Foreo IRIS™. Moram napomenuti da sam ga koristila deset dana i da to možda nije dovoljno dug period. Svakako planiram da nastavim, tako da ću u narednom periodu imati informaciju i kako deluje nakon duže upotrebe. (Ukoliko ste ga koristili, molim da javite svoje utiske.)

Članak se nastavlja posle reklama

I još nešto, što će razumeti oni koji imaju problem s migrenama: Tokom perioda isprobavanja Foreo IRIS™ imala sam napad migrene – ovaj aparat je savršen da svojim nežnim pulsacijama ublaži bol!

Foreo IRIS™ možete pronaći u Lilly drogerijama i u online prodavnicama hilife.rs i ananas.rs.