Categories Lepota, Telo

Gde grešimo prilikom depilacije?

Iako su mnoge od nas počele da se depiliraju, ili briju, još u osnovnoj školi (kad verovatno još uvek nije bilo pravog razloga za to), dugo iskustvo nije garancija da ne pravimo početničke greške. Otkrivamo vam neke od najčešćih depil-zamki i pomažemo vam da ih izbegnete.

GREŠKA 1: Izostavljanje pilinga
Eksfolijacija je najbolja preventiva za urastanje dlaka, bez obzira na metod njihovog uklanjanja. Ukoliko se već borite s uraslim dlačicama, uradite piling nekim blagim sredstvom iz ove kategorije. Da biste sprečili ovu neprijatnu pojavu, svakodnevno koristite losion za telo sa alfahidroksilnim kiselinama (AHA). Ovi preparati omekšavaju sloj izumrlih ćelija, čime se sprečava zadržavanje dlake ispod kože. Ako ste skloni urastanju dlaka nakon depilacije toplim voskom, utrljajte AHA losion u oblast za depilaciju dva dana pre i tri dana nakon tretmana u salonu.

GREŠKA 2: Pravljenje grimasa pri čupkanju obrva
Čupkanje obrva nije trenutak da pravite grimase u ogledalu – bilo da se radi o pokušaju da bolje vidite šta radite ili o stiskanju očiju usled bola. Podizanje obrva narušava njihovu prirodnu liniju rasta i onemogućava simetrično oblikovanje. Najbolje je da opustite lice koliko god to možete. Ako vam smeta bol izazvan čupkanjem, deo ispod obrva protrljajte kockom leda, što će delovati kao svojevrsni lokalni anestetik.

Pročitajte i… Šest načina da vam depilacija intimne zone bude prijatnija

GREŠKA 3: Brijanje rano ujutru
Brijanje na kraju jutarnjeg tuširanja jeste ušteda vremena, ali ne daje ravnomerne rezultate niti glatku kožu. Tokom noćnog sna noge otiču, što znači da je određen deo dlake uvučen u kožu. Najbolje je da se brijete uveče – radi preciznijeg rezultata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA