Hiperpigmentacije: Ova tri proizvoda pomoći će vam da ih ublažite…

by | maj 17, 2022
hiperpigmentacije

Hiperpigmentacije su noćna mora mnogih žena, a njihov tretman zahteva upotrebu kvalitetnih, namenskih preparata, kao i doslednost.

Ljudska koža prirodno proizvodi melanin koji joj obezbeđuje boju. Međutim, faktori – kao što su sunčeva svetlost (za koju stručnjaci tvrde da je i najčešći uzrok pojave hiperpigmentacija), hormonske promene tokom trudnoće i menopauze, kao i starenje – mogu da prouzrokuju prekomernu proizvodnju melanina te, posledično, i pojavu tamnih mrlja i neujednačenog tena. Profesionalni tretman jedna je od opcija da im “stanete na put”. No, i kućna nega bazirana na efikasnim preparataima i te kako može biti od pomoći. U nastavku vam donosimo tri učinkovita preparata na koja možete da se oslonite ukoliko vam hiperpigmentacije ne daju mira.

Hiperpigmentacije: Suprotstavite im se!

NIVEA SUN LUMINOUS630® Spot Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50

Ova revolucionarna nega kože lica sa zaštitom od sunca sadrži visoki zaštitni faktor 50, kako bi pružila trenutnu i veoma efikasnu zaštitu od UVA/UVB zračenja i kratkotrajnih i dugotrajnih oštećenja kože, kao i patentirani sastojak LUMINOUS630®, koji – s vremenom – sprečava i primetno smanjuje fleke koje uzrokuje sunce. Lagana i nemasna tekstura ima osvežavajuće dejstvo. Formulacija je bezbedna za okeane jer ne sadrži UV filtere oktinoksat, oksibenzon i oktokrilen.

PROČITAJTE I…Hiperpigmentacije: Upoznajte novog saveznika koji će vam omogućiti da prevaziđete ovaj beauty izazov!

Eucerin Anti-Pigment dvofazni serum

Kombinuje dva satojka koji deluju na različite načine:

Thiamidol®, Eucerinov patentirani sastojak, deluje u korenu nastanka hiperpigmentacija. Klinički dokazano ih smanjuje te, redovnom upotrebom, sprečava njihov ponovni nastanak.

Hijaluronska kiselina, jedna od najefikasnijih hidratantnih supstanci u koži, pomaže joj da veže vodu i zadrži vlažnost.

Lagana emulzija klinički i dermatološki dokazano smanjuje tamne fleke i sprečava njihov ponovni nastanak, dok u isto vreme i osvežava kožu. Prvi rezultati vidljivi su nakon dve nedelje i kontinuirano se poboljšavaju redovnom upotrebom. Koža je glatka i izgleda osveženo, ujednačeno i blistavo.

Kiehl’s Clearly Corrective™ Dark Spot Solution

Reč je o ciljanom tretmanu za tamne fleke koji pomaže u ujednačavanju i poboljšanju „bistrine“ kože. Formulisan s aktiviranim vitaminom C, ekstraktom bele breze i ekstraktom božura, ovaj serum za tamne fleke vidno posvetljuje kožu lica, dok – tokom vremena – smanjuje broj i intezitet tamnih fleka i diskoloracije kože. Dermatološki je testiran i bezbedan za korišćenje na svim tipovima kože, uključujući i onu osetljivu.

lepotaizdravlje.rscottonbro via Pexels, PR