Idealna šminka za plavooke

by | februar 4, 2020

Plave oči su dovoljno lepe, ali ih treba istaći

Plava boja očiju može biti vaša prednost u osvajanju suprotnog pola. Međutim, nije dovoljno da samo treptnete i mislite da ste time sve završili. I ta, toliko od muškaraca voljena boja očiju, mora biti istaknuta. Potrudite se da ona postane vaša dominantna karakteristika. Postaće vaš najbolji saveznik i najsigurniji atribut ukoliko im posvetite malo više pažnje i odgovarajuću šminku. ukoliko ste baš vi ta plavooka, sledite sledeće savete.

Senka za oči boje terakote

Nanošenje senke boje terakote na kapke najbrži je način na koji ćete privući pažnja na plave oči. Ova topla boja ističe oči i daje dodatnu toplinu vešem celokupnom izgledu. Naročito je popularna u ovom zimskom periodu, kada je toplina preko potrebna.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mascha (@mascha.pan) дана

Ljubičaste senka

Greška je nanositi plave i zelene nijanse, jer se u njima plave oči izgube. S druge strane, ljubičaste nijanse pomažu da prilikom naglašavanja plavih očiju. Širok spektar ljubičastih senki, od ametista do kraljevske ljubičaste, možete nanositi preko celog kapka ili samo uz liniju trepavica. Krajnji rezultat je fantastičan!

Narandžasta olovka i senka

Zvuči pomalo ludo, ali narandžasta senka će vašim plavim očima dati neverovatan sjaj. Plava i narandžasta su direktno suprotne boje tako da se dobija jak kontrast. Na linije gornjih trepavica možete naneti narandžastu olovku ili jednostavno na kapke nanesite laskavu senku jako narandžaste boje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Makeup Artist (@spyonmyeye) дана

Neutralni smoky eye

Crni smoky eyes možda i jesu klasika, ali imaju tendenciju da zasene plave oči, ne da ih istaknu. Umesto toga, ublažite svoj izgled pomoću bogate palete neutralnih boja, kao što su smeđa, zlatna ili bledo roze. Smoky eyes ne moraju uvek biti crne, a pomenuta paleta boja će vam pomoći da stvorite dramatičan, ali veoma privlačan krajnji rezultat, piše Mini magazin.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miriam Castillo

Bronzana senka i ajlajner

Ukoliko želite da isprobate odvažne metalik boje, bronzane nijanse će uravnotežiti plave tonove vaših očiju. Tokom dana nosite bronzanu senku, a za večernje varijante koristite ajlajner u pomenutoj nijansi.

Šminka u četrdesetim

Bež olovka

Korištenje biele olovke na unutrašnjoj liniji donjih trepavica najstariji je trik koji pomaže da oči izgledaju veće. Međutim, dame plavih očiju bi trebalo da je izbegavaju, jer ona ima tendenciju da daje neprirodan izgled. Umesto bijele, koristite nježnu, bež olovku koja će uljepšati oči na najbolji mogući način.

Foto: Guliver/Getty