Categories Kosa, Lepota

Ispucali krajevi i još 5 razloga da odete kod frizera iz ovih stopa!

Skraćivanje dužine kose izuzetno je važno za njen kvalitet, zato ukoliko primetite ove promene na frizuri nikako ne odlažite odlazak frizeru.

 

Konstantno podizanje kose

Učestalo podizanja kose u punđu ili rep označava nezadovoljstvo raspuštenom frizurom, najčešće se to događa kada kosa izraste. Naime ni najspretnije ruke frizera ne mogu odložiti šišanje na duži period, kosa osim dužine tokom rasta menja svoju strukturu, pa i frizura gubi na stilu.

Ispucali krajevi

Većina nas odlazi frizeru tek kada primeti ispucale krajeve. Profesionalni frizeri ističu kako smo tada zakasnili. Naime rezanje vrhova preporučuje se za meku kosu svakih šest nedelja, a za gustu i čvrstu svakih osam.

Beživotna forma

Iako stilizovana frizura koja brzo gubi formu, a pramenovi beživotno padaju odaje kako dužinu treba menjati. Naime dlaka  se hrani od korena, a ukoliko dužina postane prevelika, sebum iz lojnih žlezda ne stigne do završetka dlake. Uz odgovarajuću negu šamponima, regenetarorom i čajem od koprive – kojeg je najbolje preliti na kosu i takvu ostaviti u peškiru oko pola sata, pa onda samo posušiti – i tada, šišanje  vrhova je nužno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA