Očistite lice pre i posle treninga, ne želite da vam prljavština zapuši pore

by | 20 februara, 2020
devojka lice zdravlje voda

Nega kože lica je bitna pre odlaska na trening isto koliko i posle završetka treninga. Ukoliko niste očistile lice znoj, prljavština i bakterije koji se zadržavaju na koži mogu vam napraviti manje probleme. Ova mešavina će vam zapušiti pore i dovesti vas u situaciju da se ospete i dobijete bubuljice. To sigurno ne želite.

Zbog toga obratite pažnju kako izgleda pravilna nega kože nakon treninga!

fitnes

Dobro očistite lice pre odlaska na trening

Kakav god da je trening u pitanju, trčanje, teretana, joga ili vežbe za ravan stomak, nemojte da nosite na svom licu bakterije na trening. Ono što ne želite na svom licu je miks znoja, mrtvih ćelija i bakterija koje svi imamo. Ova mešavina, će vam otežati pojačanu razmenu materija sa okolinom, zapušiće vam pore i dovešće vas u situaciju da se borite protiv bubuljica koje će vam izaći.

Odmah posle treninga operite lice

Ovo je jedno od onih pravila koje se nikada ne krše. U zavisnosti od fizičke aktivnosti kojom se bavite, nećete možda uvek imati uslove za tuširanje na licu mesta. Lice, međutim uvek možete umiti. Ovde se sad vraćamo na potrebu uklanjanja šminke pre treninga. Lice koje je dobro očišćeno pre vežbanja lako ćete oprati mlakom vodom.

Za uklanjanje crvenila posle treninga koristite led

Pojedine osobe jako pocrvene u licu tokom fizičkog napora. Led može pomoći da u toj situaciji uklonite crvenilo. Uzmite komadić leda i stavite ga u usta. Pritisnite ga uz nepce na kome se nalazi temperaturni receptor i on će vam momentalno doneti olakšanje i ukloniti crvenilo sa lica.

Temeljno očistite lice i telo posle treninga

Čim dođete kući, pravac u kupatilo. Ukoliko ste sebi već našli vremena za trening uvek uračunajte još to dodatno vreme koje vam je neophodno za negu kože nakon vežbanja.

kupanje devojka lepota

Glavna stvar je da odmah temeljno uklonite sve nečistoće i znoj sa svoje kože i to ne samo sa lica već sa celog tela. Ako to odmah ne uradite pojaviće vam se bubuljice na telu, što baš i nije poželjno.

Kožu negujte blagim preparatima

Držite se podalje od čistača koji sadrže sulfate. To su oni proizvodi koji daju obilnu penu a posle završenog tuširanja kožu zatežu kao da se skupila za čitav broj. Sulfata ima i u kupkama za telo i u gelovima i penama za pranje lica, navodi zena.blic.rs.

Za čišćenje lica najbolja je micelarna voda

Kada je pranje lica u pitanju najbolja je micelarna voda. Blaga je, ne sadrži sulfate već uljaste čestice micele koje nežno čiste i neguju ne isušujući kožu. Ima ih za razne tipove kože, pa izaberite po svojoj koži.

micelarna voda zdravlje lice lepota

I gelovi koji hlade su dobri za lice

Gelovi za pranje lica koji hlade su takođe dobar izbor za pranje lica posle fizičkog napora. Možete koristiti i preparate sa umirujućim ekstraktom kamilice i lavande, dok su za telo odlični  antibakterijski preparati.

Foto: Guliver /Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.