Makeup artist otkriva: Ovako Điđi Hadid postiže foxy eyes

by | februar 12, 2021
Điđi Hadid

Ako vas muče spušteni kapci i nikako ne uspevate šminkom to da rešite, ovo je trik za vas. Od zatvorenog oka do Điđi Hadid foxy eyes u nekoliko poteza, a sve po receptu vašeg makeup artista Vanje Radosavljević.

Kako šminkom rešiti spuštene kapke?

Ovo je pitanje koje muči mnoge žene. Spušten kapak zatvara oko, a makeup često samo dodatno pogorša situaciju. Jedan pogrešpan potez i, umesto da otvorite oko – samo istaknete nedostatak. Naš šminker, Vanja Radosavljević otkriva:

Tajna je u ajlajneru

Lagan, prirodan i jednostavan, a opet moderan način da istaknemo oči je upravo foxy eyes trend. Stoji gotovo svima, a odličan je način za rešavanje problema zvanog: spušteni kapci jer nema oštrih linija, sve je jedna izblendana celina. Tajna je u ajlajneru koji se iscrtava senkom.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da postignem Điđi Hadid foxy eyes?

Na početku je potrebno naneti bazu, ja najviše volim korektor koji fiksiram puderom u kamenu.

Pažnja! Nakon baze ide ajlajner: tankom četkicom iscrtati liniju tamno braon ili crnom senkom na spoljašnjem delu gornjeg kapka.

Nakon toga svetlijom braon senkom ili bronzerom osenčite kapak sa spoljašnje strane. Na unutrašnji deo, prema sredini, može da se nanese neki šimer kao hajlajt, isto i ispod obrve.

Članak se nastavlja posle reklama

U vodenu liniju obavezno bela ili nude olovka da otvori oko. Donji kapak blago senčimo braon senkom ili bronzerom. Kod ove šminke preporučujem maskaru samo na gornje trepavice da bi se dobio taj iskošeni „foxy“ izgled oka. (Otkrijte i: Makeup artist objašnjava: Kako šminkom postići savršen ten?)

Vaš makeup artist: Vanja Radosavljević

Vanja (franjicamakeup)se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko.

Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i par ključnih proizvoda može da napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće svakoga petka deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs

Vanja RadosavljevićSlaven Vlasic / Stringer/Getty Images North America