Najpopularniji anticelulit tretmani 2022: Vrede li vremena i uloženog novca?

by | 19 maja, 2022
najpopularniji anticelulit tretmani

Ovo su najpopularniji anticelulit tretmani 2022., a nas je interesovalo da li zaista vrede ulaganja i novca i našeg vremena?

Pre nego što krenemo sa istraživanjem ove teme, potrebno je istaći dve činjenice: 85% žena ima celulit, a druga je da svaki deo našeg tela zaslužuje da ga volimo i prihvatimo, uključujući i „narandžinu“ kožu. Ipak, želite li, s letnjom sezonom na vidiku, da isprobate neke anticelulit tretmane da biste se osećali bolje, to je sasvim u redu. Sjet profesionalnih estetskih tretmana nudi obilje izbora.

Postoji mnoštvo uređaja vrhunske tehnologije koji obećavaju vidljivo ublažavanje i uklanjanje celulita. Rezultati onih najrazvijenijih metoda zapanjujući su (i najbolji do sada), ali jednako su zapanjujuće i njihove cene. Stoga smo, da ne biste isprobavali na sopstvenoj koži čiji je efekt učinkovitiji a čiji nešto manje, odabrali tri anticelulit tretmana koji globalno važe za najbolji odabir.

Najpopularniji anticelulit tretmani 2022

Cellfina

Otkako je razvijena 2015. godine, Cellfina je i dalje jedan od najtraženijih i najučinkovitijih anticelulit tretmana, posebno ako vas muči narandžina kora na području bedara i zadnjice. Reč je o nehirurškom, minimalno invazivnom postupku s fantastičnim rezultatima u samo jednom tretmanu, pokazuju istraživanja proizvođača.

Većina osoba koje su isprobale tretman od nuspojava navode oticanje koje se događa od njedne do tri sedmice  nakon zahvata. To može otežati uvid u prve rezultate koje željno iščekujemo, ali već nakon jesec dana većina primećuje primetno smanjenje celulita i zaglađeniju kožu. Još bolja vest? Anticelulitni učinak Cellfine traje čak do tri godine!

Pročitajte i… Koliko su delotvorne anticelulit masaže od kafe?

Velashape

Navodno je Kloi Kardašijan, pre snimanja u Beverli Hilsu, bila na VelaShape III tretmanima kako bi smanjila celulit na stomaku. Ovaj neinvazivni tretman koristi infracrveno svetlo, radiofrekvenciju i masažu s “usisavanjem” kako bi stimulisao limfnu drenažu, istovremeno smanjujući broj masnih ćelija.

Posebno je učinkovit na bedrima, zadnjici i stomaku, a rezultati se mogu opaziti nakon tri do četiri tretmana, odnosno oko šest sedmica nakon prvog tretmana. Efekt tretmana nastavlja se poboljšavati, kako navode proizvođači, dok su najbolji rezultati najočigledniji dva do tri meseca nakon završnog tretmana. Rezultati, nažalost, nisu trajni, ali u njima možete uživati od šest meseci do godinu dana, u zavisnosti od toga koliko vodite zdrav stil života.

Cellulaze

Za uklanjanje celulita koriste se različite vrste laserskih tretmana, a jedan od najpopularnijih trenutno je cellulaze. Ovaj minimalno invazivni, ali ipak hirurški tretman koristi laser i toplotnu energiju kako bi precizno i duboko u koži otopio zadebljano vezivno tkivo koje stvara neželjenu narandžinu koru. Osim što nas oslobađa celulita, pokazalo se da stimuliše proizvodnju kolagena koji osnažuje i zateže kožu koja se često stanji na mestima lokalizovanog celulita.

Cellulaze daje najbolje rezultate na bedrima i zadnjici, zatim na koži s blagim do umerenim celulitom i kod osoba sa stabilnom težinom. Poboljšanja su primetna već nakon prvog tretmana, ali za konačni rezultat potrebno je pričekati oko šest jeseci – što može biti njegova mana ako ne želite toliko dugo čekati. Rezultati mogu da traju i do godinu dana.

Priredila: Magda Dežđek za ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsIrina Belova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images