Nega kod kuće: Kako da oporavite nokte posle gel laka

by | 21 marta, 2020

Nokti i kad smo kod kuće traže pažnju, a evo šta nam savetuju stručnjaci

Sigurno je da saloni neće raditi neko vreme, zbog čega će mnoge žene odlučiti da skinu gel lak. Ako to uradite, ovo je pravi trenutak za lak sa kalcijumom, bez obzira kog brenda, pa čak i cenovnog ranga. Imate ih i u mnogim parfimerijama. Predlažem ga zato što hrani nokte, ali da bi dao pun efekat treba ga nanositi sedam dana – sloj preko sloja – a osmog dana sve to skinuti, pa krenuti iz početka.

Oduševiće vas novi manikir trend – nokti sa kapljicama vode

Za Instagram stranicu „Na moj način“ profesionalna manikirka dala je savete kako da oporavite nokte dok ste u svom domu.

Evo šta ona poručuje:

– Za tretirane nokte, dakle one koji su turpijani, ne treba koristiti proizvode “8 u 1”, “5 u 1” i slične. Nije stvar do marke, već što ti preparati nisu dobri za nokte koji su, slikovito rečeno, “otvoreni” zbog turpijanja površine. Može se, čak, desiti da naprave udubljenja na noktima ili, slikovito rečeno, da ih “sprže”. Naravno, to ne mora da se desi, jer postoje osobe čija je nokatna ploča vrlo kvalitetna, pa joj skoro ništa ne smeta, ali treba imti u vidu da je bilo i ovakvih slučajeva.

– Budući da nokat ne diše nije mu potreban odmor od laka za nokte, a pogotovo običnog.

– U kućnoj radinosti nikad nemojte turpijom izravnavati površinu nokta. Ako baš želite da ih malo doterate, to učinite veoma nežnom sunđer turpijom, jer njome ne možete skinuti zaštitni film.

Manikir – Šta nam donose novi trendovi i kako da vam lak što duže ostane na noktima (foto)

– Klasične turpije koristite isključivo za skraćivanje noktiju. Nemojte to raditi maksazicama, a pogotovo grickalicom, koja dovodi do pucanja noktiju. Pod pravim uglom, turpijom koja nije gruba, dovedite nokte do dužine koju želite. Ako se pitate koja je turpija optimalna, odaberite onu čija je granulacija 240. Što je manji broj granulata turpija je grublja i obrnuto.

Svetski hit i u Srbiji: Isprobajte ruski manikir

– Zanoktice mogu da se seku, uostalom to i sama radim, ali problem je što žene umeju da preteraju, pa naprave rane. Time bakterijama otbaraju put do matriksa tj. korena nokta, a kad se to desi može doći do ozbiljnih infekcija. Budući da ćemo sada biti kod kuće, dovoljno je posle pranja ruku, a to i onako stalno radimo, blago potisnuti tu kožicu.

Novi aktivni sastojci kozmetičkih preparata za vašu lepotu

Foto: Guliver/Gettyimages

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.