Produžite efekat brijanja pomoću ova tri trika

by | 14 aprila, 2016

Iako je depilacija toplim voskom veoma popularna, kada govorimo o uklanjanju dlačica na nogama, brijanje žiletom još uvek je broj jedan metoda kod većine žena. Ako i vi spadate u ovu grupu, a želite da vam noge ostanu glatke što duže, donosimo tri jednostavna trika zbog kojih ćete maksimalno odložiti depilaciju.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Priprema kože za depilaciju

Kako biste dlačice uklonili što bliže korenu, važno je da kožu dobro pripremite i to kvalitetnim pilingom. Najdelotvornijim se pokazao onaj iz kućne radinosti, napravljen od morske soli. Tokom tuširanja, na mokre noge nanesite šaku soli i kružnim pokretima trljajte kožu, počevši od članaka prema gore. So će ukloniti mrtve ćelije koje se gomilaju na površini kože, a koje smanjuju delotvornost brijanja žiletom.

Pročitajte još i… Na jednom mestu: Odgovori na sva vaša pitanja o brazilskoj depilaciji

Ostale trikove za efektinije i delotvornije brijanje pročitajte na sledećim stranama…

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kvašenje kože pre depilacije

Telo tokom dana luči prirodna, zaštitna ulja koja štite kožu od spoljašnjih uticaja. Međutim, upravo ta ulja smanjuju kvalitet brijanja žiletom zbog čega dlačice postaju vidljive mnogo brže. Ukoliko želite da maksimalno odložiite sledeću depilaciju, uradiite sledeće. Pre nego što krenete s brijanjem, dobro pokvasite kožu. Napravite toplu kupku ili produžite tuširanje, i pokvasite kožu na dva do tri minuta. Voda će omekšati kožu, otvoriti njene pore, „osloboditi“ dlačice i omogućiti vam da ih obrijete mnogo bliže korenu.

Pročitajte još i… Ovo je najbolja vežba za oblikovanu i zategnutu zadnjicu

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Nanošenje pene ili gela za brijanje

Ukoliko želite da postignete maksimalan efekat, spojite tuširanje i depilaciju, a tajna odlaganja depilacije krije se u nanošenju pene za brijanje. Nakon što ste dobro pokvasili kožu, na noge odmah nanesite penu za brijanje i to u što debljem sloju. Obilno naneseno sredstvo za depilaciju tokom brijanja maksimalno će zadržati vlagu na koži zbog čega ćete dlačice ukloniti bliže korenu. Takođe, zbog debelo nanetog sloja pene, brrijač (koji mora biti oštar) će lakše kliziti po površini kože, a sama depilacija biće mnogo brža i prijatnija.

Pročitajte još i… Kosa, koža, nokti: Kako iskoristiti grčki jogurt za negu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.