Važne stvari koje treba da znate ako želite da se ekspresno obrijete!

by | 28 januara, 2017

Iako se često nepravedno nalazi na listi nepoželjnih načina uklanjanja dlačica na telu, brijanje žiletom preferira veliki broj žena, i to sa dobrim razlogom – brzo je, bezbolno i vrlo prihvatljivom cenom. Ali, želite li da depilacija brijačem bude besprekorna, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila.

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

Osim što je bezbolna, jeftina i brza, depilacija brijačem pogoduje svim tipovima kože. Ali i kod ovakvog načina uklanjanja dlačica može doći do manjih problema koje uzrokuje upotreba pogrešnog pribora za depilaciju.

Preferirate li i brijanje nogu, pazuha i intimne zone pridržvajte se ovih jednostavnih pravila…

Brijač

Žene koje su doživele iritacije na koži nakon brijanja to povezuju sa osetljivom kožom, ali je reč najvjerojatnije o lošem žiletu.

Dermatolozi preporučuju brijač sa više oštrica. Isto tako, vrlo je važno da žileti budu oštri i čisti. Nakon depilacije dobro ga isperite i ostavite da se potpuno osuši. Jedan žilet trebalo bi da bude dovoljan za maksimum 10 do 12 korišćenja, a ako osetite kako morate da pritisnete jače kako bi uklonili dlačice – zamenite brijač novim.

Pročitajte i…Pet zlatnih pravila o depilaciji bikini zone

Nastavak…

Guliver/thinkstock

Guliver/thinkstock

Pena ili gel

Žene koje imaju meke i tanje dlačice često za depilaciju žiletom koriste sapun ili samo vodu. Upravo to može dovesti do iritacije na koži. Obavezno pre depilacje na kožu nanesite gel ili penu za brijanje jer na taj način smanjujete trenje, a time i opasnost od posekotina i štitite kožu od oštećenja.

Pročitajte i…Sve što treba da znamo o povećanju usana hijaluronom naučili smo na najbolji način

Koža

Većina žena depilaciju obavlja tokom tuširanja. Ako ste i vi jedna od njih, pre nego što krenete sa brijanjem delova tela pričekajte dva do tri minuta. Obavite tuširanje do kraja i tek onda krenite sa depilacijom. Topla voda omekšatće kožu i bolje će je pripremiti za žilet. Nakon depilacije kožu namažite bebi uljem ili neutralnom kremom ili losionom za telo.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.