Zaštita kože od sunca: Tri najčešće neodumice

Razrešavaju ih eksperti brenda Burra!

by | jun 22, 2021

Sunčeva svetlost ima brojne pozitivne efekte na naš organizam – omogućava sintezu vitamina D3 u koži i pomaže u tretmanu određenih kožnih oboljenja. Studije pokazuju da izlaganje sunčevoj svetlosti pozitivno utiče i na jačanje imuniteta i raspoloženje.

Ipak, prekomerno izlaganje sunčevom zračenju, naročito ultraljubičastom (UV) i infracrvenom (IR), uzrokuje štetne efekte, od kojih nisu svi trenutno vidljivi, već se akumuliraju u organizmu i manifestuju tokom godina. A stručnjaci brenda Burra otkrivaju šta je to još važno da znamo o adekvatnoj zaštiti kože od sunca. (Pročitajte i: Lista namirnica za bronzani ten na prirodan (i bezbedan!) način!)

ZAŠTITA KOŽE OD SUNCA: ŠTA PREDSTAVLJA SPF OZNAKA NA PROIZVODIMA?

SPF (eng. Sun protection factor) oznaka predstavlja faktor UVB zaštite. Deklariše se kao odnos između doze UV zračenja koja dovodi do pojave crvenila na zaštićenoj koži (minimalna eritemska doza zaštićene kože) i one koja dovodi do pojave eritema na koži bez zaštite (minimalne eritemske doze nezaštićene kože). Na primer, faktor SPF 30 označava da osoba koja dobija minimalni eritem nakon pet minuta izlaganja nezaštićene kože UV zracima, u uslovima primenjenog zaštitnog sredstva – prvi eritem dobija nakon 150 minuta izlaganja kože suncu. Imajući u vidu najnovija saznanja o štetnom delovanju IR-A zraka, istovremena zaštita od UVA/ UVB i IR-A zraka treba da bude vodeći kriterijum prilikom izbora proizvoda.

Foto: PR

ZAŠTITA KOŽE OD SUNCA: KAKO ODABRATI ADEKVATAN PROIZVOD?

Najvažniji kriterijum pri odabiru adekvatnog preparata jeste da on odgovara vašem fototipu kože. Neki od zahteva koji još moraju biti ispunjeni jesu širok spektar zaštite, ispoljavanje minimalnog iritacionog potencijala, netoksičnost, lako nanošenje, fotostabilnost i prisustvo antioksidansa. BURЯA® Sun kolekcija proizvoda inovativne teksture i jedinstvene formulacije pruža širok spektar zaštite kod svih uzrasta i fototipova kože. Svi preparati iz BURЯA® Sun kolekcije lagane su i nemasne strukture. Brzo se upijaju, ostavljajući kožu nežnom i hidriranom. Sadrže mineralne i organske filtere koji, reflektujući i rasipajući sunčeve zrake. Takođe, oni pružaju efikasnu zaštitu od štetnog UVB i UVA zračenja, ne ostavljajući pritom bele tragove na koži.

DA LI JE IR-A ZRAČENJE ZAISTA ČETIRI PUTA ŠTETNIJE OD UV ZRAČENJA?

To je apsolutno tačno! Imajući u vidu tu činjenicu, BURЯA® Sun krema za lice i mleko za telo SPF 50+ i BURЯA® Sun Face & Body Spray SPF 30 sadrže i matične ćelije planinske brusnice, zahvaljujući kojima štite veoma osetljivu i svetlu kožu od štetnih IR-A zraka. S obzirom na visok stepen zaštite, preporučuje se za dečju i izuzetno osetljivu kožu odraslih. Zahvaljujući vodootpornoj formulaciji mleka i spreja, proizvodi se zadržavaju na koži i nakon izlaska iz vode. Istovremeno, oni obezbeđuju i ravnomernu preplanulost. BURЯA® Sun mleko za zaštitu kože lica i tela od sunca SPF 30, obogaćen ektoinom, ši buterom i vitaminom E, pruža dodatnu zaštitu od visokih koncentracija soli i iritacija usled izlaganja UVA/UVB zracima.

lepotaizdravlje.rsPR