Olapex punđe su novi hair trend sa TikToka

by | 3 marta, 2022
Olapex punđe

Olapex punđe su hair trend koji je preplavio društvene mreže, a evo i o čemu se zapravo radi. 

Jedan od najpopularnijih proizvoda za kosu u posjednjih godinu dana je, pogađate – Olaplex, koji je svakako tu titulu dobio zasluženo zbog svih benefita koje pruža kosi.

Nakon što su ga korisnici TikToka otkrili, ovaj trend otišao je korak dalje – na Olaplex punđice. I nije reč samo o tretiranju kose Olaplexom dan pre nego što operete kosu ili posetite frizera, već se nosi ceo dan pre nego što je operete. Motivacija za ovakvom idejom je sasvim jasna – duboko hidriranje kose dok nosite trendi frizuru. Ali koliko zaista ima efekta  ako je tako nosite toliko dugo?

Olapex punđe

Dok stavljate masku u kosu i zavežete je u punđicu, kosa bolje zadržava toplotu (sličan efekat ima plastična kesa na glavi, koju su stavljale naše mame). Toplota otvara folikule kose, zbog čega će proizvod moći bolje i dublje da uđe u vlas. Ipak, nošenje preparata ceo dan nije zaista potrebno. Dovoljno je da ga držite na kosi i 20 minuta, do nekoliko sati, za maksimalan efekat.

Pročitajte i… Kako Olapex deluje na kosu i zašto o njemu priča ceo svet?

Ako pak želite da isprobate ovu metodu, pre svega morate redovno prati kosu kako biste uklonili svu nečistoću i bakterije. Zatim na vrhove nanesite Olaplex, baš kao što biste inače naneli regenerator. Iako TikTok trendovi nalažu da je dovoljno samo lagano navlažiti kosu prskalicom, stručnjaci ipak preporučuju konkretno pranje. Nakon što uradite prvi korak, napravite punđicu i ostavite da stoji onoliko koliko je vaša kosa oštećena. Poslednji  korak je ispiranje, nakon kojeg ćete već videti odlične rezultate.

@nincutu Olaplex bun hair tutorial 💖 #olaplex #fyp #hairtutorial #slickbun ♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] – Elliot Van Coup

Priredila: Lana Biželj

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsPeopleimages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images