Uradi sam(a): Botoks tretman za kosu

Botoks tretman za kosu osiguraće vašim vlasima negovan i zdrav izgled, a možete ga uraditi i u sopstvenom domu. Sledite naše smernice...

by | februar 23, 2021
nega kose - botoks tretman

Botoks tretman ubraja se u red najtraženijih metoda za oporavak vlasi. To nas ni ne čudi s obzirom na njegovu regenerativnu moć. Primena ovog tretmana preporučuje se u slučaju suve i iskrzale kose, kao i ukoliko često farbom ili blanšom tretirate vlasi. Botoks tretman nahraniće i regenerisati kosu i uliti joj novu eneriju. Možete ga isprobati u frizerskom salonu. No, ukoliko ste u stisci s vremenom, ili vam ne polazi za rukom da zakažete svoj termin, možete to obaviti i sami kod kuće. Kako? Veoma jednostavno – pomoću naših smernica! Da biste bili uspešni u toj misiji, neophodno je da ne izostavite nijedan od predviđenih koraka. Zato, dobro proučite naš plan, nabavite neophodni „alat“ i – bacite se na posao! (Pročitajte i: Kosa je izgubila sjaj? Evo šta može biti uzrok)

Neophodno:

  • bočica botoksa
  • četka za farbanje
  • najlonska kesa ili folija
  • šampon za kosu
  • balzam za kosu

Sedam koraka do botoks tretmana!

Korak 1: U prodavnicama specijalizovanim za prodaju frizerske opreme kupite bočicu botoksa.

Članak se nastavlja posle reklama

Korak 2: Pre nego što nanesete preparat na kosu, operite je na uobičajeni način. (Otkrijte i: Zdrava i lepa kosa uz prirodno sušenje )

Korak 3: Sadržaj bočice pomešajte sa 150 mililitara vode.

Korak 4: Ukoliko se smesa nije lepo sjedinila, malo je zagrejte pod mlazom tople vode. To možete učiniti i na laganoj vatri – sve dok smesa ne postane potpuno kompaktna.

Članak se nastavlja posle reklama

Korak 5: Podelite kosu u nekoliko pramenova. Potom četkom za farbanje nanesite smesu od korena do vrhova vlasi.

Korak 6: Stavite najlonsku kesu ili foliju na glavu. Nakon toga, zagrevajte pakovanje fenom oko 20 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

Korak 7: Isperite kosu i nanesite balzam. Potom isperite i balzam.

Efekat botoks tretmana

Nakon botoks tretmana, rezultat će biti odmah primetan. Prijatno ćete se iznenaditi – osetićete punoću vlasi pod prstima. Vaša kosa biće glatka, hidrirana, regenerisana…  Za postojane rezultate, preporuka je da ponavljate ovaj tretman svake dve nedelje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

lepotaizdravlje.rs puhhha/ iStock / Getty Images Plus