Uvijanje trepavica fenom za kosu je novi bizaran TikTok trend

by | decembar 17, 2021
Uvijanje trepavica fenom

Uvijanje trepavica fenom je još jedna u nizu bizarnosti koje smo videli na TikToku… 

O fenovima se  diskutuje se već čitavu deceniju – a najčešće o tome koliko su zapravo nužna potreba a koliko štete nanose. Ipak, TikTok zajednica je očigledno posebna publika koja prkosi svim pravilima i ponekad, verujemo da ćete se složiti, “izmišlja toplu vodu”.

Uvijanje trepavica fenom

Tako je još jedna u nizu diskutabilnih stvari na ovoj platformi uvijanje trepavica pomoću fena za kosu. Ono što je TikTokerka @sophiamasterson ovom metodom pokušala da dobije su uvijenije trepavice sa više volumena.

Tako je, pre nego što ih je zagrejala, pokvasila s malo vode. Fen za kosu je podesila na hladno sušenje, a zatim je trepavice sušila ka dole. Teniku ponovi još jednom, pre nego što nanese prajmer za trepavice, a zatim još jednom pre maskare. Zaključno, nakon što nanese drugi sloj maskare, osuši trepavice po četvrti put.

@sophiamastertonReply to @gabrielahernan549 WAIT FOR IT #gamechanger #mascararoutine #lashroutine #makeuphacks #lashextensions♬ Egyptian Pools – Jinsang

Iako TikTokeri možda govore da je ovo tehnika koja štedi puno vremena (i to je diskutabilno), dermatolozi i oftamolozi su apsolutno protiv ovog trenda.

Pročitajte i… Zamrznuti bjuti blender je novi TikTok trend za nanošenje pudera

Čak iako je na hladnom režimu, fen za kosu i dalje može oštetiti  trepavice i oči.  Pored toga što može da osuši zenicu, da uzrokuje infekciju, bol, pa čak i gubitak vida, ako se koristi na toplom sušenju, može da uzrokuje opekotine na kapcima i spaljene trepavice.

Za sjajan efekat gustih trepavica možete da zagrejete uvijač za trepavice. Na ovaj način ćete bezbedno dobiti željeni volumen.

Priredila: Lana Biželj

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs Wavebreakmedia/iStock/Getty Images Plus via Getty Images