Za čvrst stomak i zadnjicu: 3 vežbe koje možete raditi dok gledate TV

by | 16 februara, 2019

Uz ove tri vežbe više ne morate birati između gledanja televizije i odlaska na trening. Ovo je odličan način da spojite lepo sa korisnim, pogotovo ako želite ući u formu, ali se istovremeno ne želite odreći gledanja televizije. Sa ovakvim vežbanjem nećete potrošiti toliko kalorija koliko bi ste potrošili treningom, ali i dalje možete sa manjim intenzitetom sagoreti kalorije i učvrstiti pojedine delove tela. 

1. Daska

Vežba daska jedna je od najpopularnijih vežbi širom sveta, i to sa razlogom. Istovremeno deluje na sve mišićne grupe u telu –učvršćuje zadnjicu, smanjuje bol u leđima, osnažuje ruke i noge  i jača trbušne mišiće.

Sa obzirom na to da je reč o statičnoj vežbi, za njeno izvođenje nije vam potrebno puno prostora te je tako možete raditi ispred samog kreveta.

Oslonite se na podlaktice, ispružite telo i oslonite se samo na vrhove prstiju. Gornji deo tela mora biti ravna linija, vodite računa da vam kukovi i zadnjica budu u istoj ravni, ni previsoko ni prenisko. Stegnite sve mišiće u telu kako biste zadržali taj položaj što duže možete.

2. Čučnjevi

Ako želite učvrstiti donji deo tela, čučnjevi su odlična vežba za to. Bez problema možete gledati televiziju dok radite najobičniji čučanj. Sve što vam je za to potrebno jesu gravitacija i vaša telesna težina.

Takođe, možete uzeti i neki predmet koji vam je pri ruci kako biste ovu vežbu učinili malo većim izazovom.

Kod ove vežbe je bitno da stanete u pravilan raskoračni stav (stopala u širini ramena). Spuštate se dok vam butine ne budu paralelne sa podom, a kolena ne smeju da prelaze vrhove prstiju na stopalima.

3. Iskoraci

Još jedna odlična vežba za donji deo tela i noge jeste iskorak. Kao i čučnjeve, iskorake možete raditi sa nekim predmetima kako bi vežba bila zahtjevnija (npr. sa dve flašice vode u rukama).

Potrebno vam je jedino dovoljno prostora kako biste kleknuli. Dok uživate u dobrom filmu ili omiljenoj seriji, brže će vam proći vreme i ova vežba se neće činiti toliko napornom.

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruke opružene uz telo. Pogled pravo ispred sebe, prava leđa i stegnite mišiće stomaka. Zakoračite napred, oslanjajući se prvo o petu, a potom i na celo stopalo noge kojom ste zakoračili napred. Korak treba da bude toliko dugačak da se stopalo zadnje noge podiže od tla (peta se odvaja od tla, oslanjate se na prste zadnje noge), a ugao između butina, kada se spustite, bude 90 stepeni. Pazite da koleno prednje noge ne pređe preko prstiju stopala. Onda se odgurnite se prema gore i vratite se u početni položaj.  Ovu vežbu možete raditi naizmenično, levom pa desnom nogom, ili određen broj ponavljanja jedniom, pa isti broj ponavljanja drugom nogom.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu