Zelenija kozmetika: Zahvaljujući refil pakovanjima čuvamo planetu

by | 7 decembra, 2021
zelenija kozmetika

Ne zaboravite da izborom kozmetičkih proizvoda možete uticati na zdraviju okolinu, a to je ono što u konačnom zbiru utiče na život svih nas. Neka zelenija kozmetika zauzme mesto u vašem neseseru!

Danas je 79 odsto građana spremno da potraži proizvode koji su zdraviji i bolji za životnu sredinu (Ipsosovo istraživanje Global 2020 Earth Survey)  i od  brendova očekuju da im pruže mogućnost „zelenijeg“ izbora. To posebno važi kada je u pitanju nega kože, koja je naša prva granica u odnosu na spoljni svet i najviše je podložna negativnim uticajima iz okruženja, poput alergena, zagađenja i pojačanog UV zračenja. Ukratko, zdravija sredina znači i zdravija koža. Zahvaljujući brojnim inovacijama i „zelenim“ naukama, La Roche-Posay je odgovorio na ove izazove i očekivanja. U svojoj misiji da promeni život nabolje, ovaj brend rukovodi se filozofijom da proizvodi moraju biti dobri za ljude, dobri za planetu i dobri za zajednice s kojima sarađuje u nabavci sirovina.

Zelenija kozmetika: Malim koracima do velikih ciljeva

Kao jedan od osnovnih ciljeva, La Roche-Posay postavio je smanjene primarne plastike u pakovanjima do 2025. godine, čime će uštedeti 10.000 tona primarne plastike. Konačni cilj je da taj udeo poraste na 100 odsto do 2030. godine, dakle da uopšte ne koristi primarnu plastiku koja se pravi „od nule“. Jedan od prvih koraka u toj misiji su i re-fill pakovanja poznate Lipikar linije namenjene osetljivoj, veoma suvoj i kožu sklonoj ekcemima.

Sačuvajte bočice Lipikar proizvoda!

Lipikar Baume AP+M dobar je primer kako izgleda kada se pionirska naučna istraživanja udruže sa održivošću. Zahvaljujući najnovijim naučnim dostignućima o mikrobiomu, ovaj balzam za negu poboljšava kvalitet života ljudi sa suvom kožom koja je sklona ekcemu. Specijalna formulacija obezbeđuje trostruko dejstvo: vraća ravnotežu mikrobiomu kože, trenutno je smiruje, hrani i obnavlja njenu barijeru, dok dodatno deluje i protiv svraba, popravljajući kvalitet sna osoba sklonih ekcemu za 69 odsto (klinička studija na 51 ispitaniku).

Tu je i još jedan način na koji ovaj balzam pomaže ljudima – ključni sastojak karite buter nabavlja se iz Burkine Faso, u okviru programa solidarnosti s dobavljačima, od kojeg koristi ima 26.000 žena i najveći je takav program u okviru L’Oreal grupe.

PROČITAJTE I… Organska i prirodna kozmetika – koja je razlika?

Lipikar linija podjednako je dobra za planetu jer su od 2020. godine sve boce napravljene  stopostotno od reciklirane plastike  (Ambalaža je napravljena od reciklirane plastike, dok se jedino čep sastoji od plastike.). Izborom ovakve ambalaže već ste pokazali razvijenu ekološku svest, a La Roche-Posay vam sada omogućava da odete i korak dalje.

Sačuvajte svoju staru ambalažu ulja za tuširanje i kupanje LIPIKAR HUILE LAVANTE AP+ i dopunite je sadržajem iz eko refill pakovanja, za koje je upotrebljeno 77 odsto manje plastike.

Isto možete učiniti i sa bocom Lipikar Syndet AP+, nežne formule za pranje tela, koja takođe dolazi u refill pakovanju.

Posebna ponuda u apotekama!

U apotekama je aktuelna posebna promocija koja traje do isteha zaliha.

Uz kupovinu Lipikar Syndet AP+ u standardnom pakovanju od 400ml, ostvarujete popust od 50 odsto na Lipikar Syndet AP+ u re-fill pakovanju.

Na isti način, uz kupovinu regularnog pakovanja LIPKAR HUILE LAVANTE AP+ od 400ml, ostvarujete popust od 50 odsto na LIPIKAR HUILE LAVANTAP+ u refill ambalaži za ponovno punjenje.

 

lepotaizdravlje.rs IL21/iStock via Getty Images,PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.