“Bomba iskrenosti”: Novi dejting trend?

Koliko je pandemija uticala na naš ljubavni život?

by | 17 maja, 2021

Sada, kada uveliko traje masovna vakcinacija i pandemija koronavirusa je pri kraju (bar se nadamo!), ljudi se polako vraćaju normalnom životu, što podrazumeva i dejtove. Ali, koliko je pandemija uticala na našu, da to tako nazovemo, „dejting elokvenciju“? Istražujemo u nastavku.

Stručnjaci su primetili da se mnogi žale, s obzirom na to da su pritisnuli pauzu kada je u pitanju dejting i, generalno, ljubavni život otkako se pojavila korona – da im je sada veoma teško neobavezno da ćaskaju i pričaju o lakšim i lepšim stranama života. Singl osobe su tokom karantina imale vremena na pretek da razmišljaju o sebi i svom životu i većina je shvatila da nema vremena za gubljenje. Isto tako, mnogi od nas su konačno shvatili šta žele kada je ljubavni život u pitanju.

Novi dejting trend: „Bomba iskrenosti“

Psiholozi smatraju da će ove godine, kada je dejting u pitanju, biti popularan jedan sasvim novi trend: iskreni razgovori i direktnost, bilo da je u pitanju priča o deci ili druge potrebe i ciljevi – sve ono o čemu se zapravo ne priča na prvom sastanku. Ovaj novi trend stručnjaci nazivaju „bomba iskrenosti“.

Prema anketi koju je sprovela dejting aplikacija „Badoo“, 72% singl ispitanika sada je spremnije da razgovara o tome šta zapravo žele u vezi, što nije bio slučaj pre pandemije koronavirusa. Od svih ispitanika, čak 82% njih planira da bude otvorenije i iskrenije na prvom sastanku. Stoga se može očekivati da ćemo otvorenije pričati o svemu, a naročito o mentalnom zdravlju, porodici, politici, braku i traumama izu prošlosti.

Stručnjaci smatraju da smo konačno odlučili da prestanemo da gubimo vreme i da igramo igrice. Iako ovaj novi trend surove realnosti nazvan „bomba iskrenosti“ može biti opasan, jer postoji opasnost od stvaranja lažne intimnosti, celokupna slika je i te kako pozitivna. Prema psiholozima, na ovaj način brže ćemo shvatiti da li nam određena veza odgovara ili ne. (Pročitajte i… Dejting specijal: Veze i vezice)

Jasan, iskren, otvoren i direktan pristup  i to u samom startu će nam, prema rečima stručnjaka, pomoći da bolje procenimo potencijalnog partnera i da brže shvatimo da li smo kompatibilni ili ne.

 

lepotaizdravlje.rsGhulam Hussain/iStock/Getty Images Plus via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.