7 stvari kojih treba da se rešite posle razvoda

by | novembar 12, 2022
posle razvoda

Šta posle razvoda? Da bismo vezu sa bivšim ostavili u prošlosti, važno je da očistimo prostor od nepotrebnih uspomena.

Razvod je težak, krizni period u životu. Mnogi ljudi to doživljavaju veoma bolno i ovaj osećaj može potrajati. Što teže doživljavate razvod, to će vam biti teže da uđete u uobičajenu kolotečinu i prilagodite se novim okolnostima. Da biste ubrzali ovaj proces i uradili to uz minimalne emocionalne potrese, potrebno je da se oslobodite niza stvari koje vas neizbežno vezuju za prošlost.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Posle razvoda: kako olakšati sebi?

 

Fotografije

Možda bi trebalo da počnemo sa sećanjima. Vizuelne slike imaju veliku moć i mogu izazvati niz jakih emocija, pa je najbolje da se rešite svih slika koje vas mogu povrediti. Ovo se ne odnosi samo na štampane fotografije, već i na one koje ostaju na elektronskim medijima. Trebaće vam mnogo dok budete mogli mirno da ih gledate, zato ih pohranite na neko sigurno i daleko mesto.

Dekoracije

Naravno, nije potrebno da se, posle razvoda, zauvek oslobodite svega što je kupio ili darovao vaš bivši. Ali, trebalo bi da uklonite one predmete koji vas podsećaju na lepe zajedničke trenutke: rođendane, godišnjice, rođenja dece… Kada vam više gledanje ovih predmeta ne bude izazivalo negativne emocije i neprijatne uspomene, onda ih možete vratiti navidljivo mesto.

Članak se nastavlja posle reklama

Pidžama

Ovo se odnosi na zavodljive negližee, donji veš i pidžame koje koristite kao odeću za spavanje. Ako ostavite takve predmete u garderobi, onda će vaš bivši neminovno ostati u vašem krevetu, čak i kada nađete novog partnera. Osim toga, zar nam treba izgovor da kupimo novo rublje?

Posteljina

Ovo je svakodnevni podsetnik ne samo na intimnost, već i na emotivnu povezanost, prijatne trenutke provedene zajedno u razgovoru ili gledanju omiljenih serija. Komplete posteljine koje ste koristili dok ste bili u braku najbolje je zameniti u potpunosti. I birajte nove koje na njih neće ni približno ličiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Čaše za vino

Naravno, ne možete se otarasiti svog kuhinjskog pribora. Ali onaj koji donosi najveći emocionalni odjek vredi ukloniti, bar privremeno. Na primer, čaše korišćene u posebnoj prilici  podsećaće na prijatne nezaboravne trenutke provedene zajedno. Ne žalite za starim, napravite mesta za novo.

Peškiri

Možda bi bilo dobro da se rešite onih koje je koristio vaš bivši partner. Ako je moguće, zamenite sve peškire. Ovo će pomoći da se bar malo promeni enterijer kupatila i da započne svako jutro novim predmetima, a samim tim i pozitivnim emocijama.

Članak se nastavlja posle reklama

Nakit

Ne treba baciti apsolutno sve posle razvoda, ali treba da se oslobodite komada koji blisko podsećaju na vašeg partnera. U stvari, ne bacajte ih uopšte nego ih zamenite za nove komade ili odložite u sef na neko vreme.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

dragana991/gettyimagesplus

Tagovi: