Budite oprezne: Seksualne poze koje su opasne za žene starije od 45

by | januar 7, 2023
seks poze opasne za žene posle 45

Nakon 45 godina, mnoge žene doživljavaju vrhunac svoje seksualnosti. Međutim, postoje neki rizici kojih je dobro biti svestan i oni nemaju nikakve veze sa vašom fleksibilnošću ili fizičkom spremom. Dakle, koje su to poze opasne za žene nakon 45-e i zbog čega?

 

Kako izgleda seksualni život žene nakon četrdesete?

Postoji mišljenje da nakon 45 godina ženama uopšte nije potreban seks. Menopauza, fokus na porodicu, brigu o deci (u nekim slučajevima čak i unucima), karijeru…

Članak se nastavlja posle reklama

Stanite! Uopšte nam nije jasno odakle dolazi ovo mišljenje, ali je duboko ukorenjeno u glavama mnogih. 45 godina je daleko od starosti, a mnoga istraživanja pokazuju da je ovo vrhunac seksualnosti kod žena.  Izgrađena je karijera, već dugo ne mariš za tuđe mišljenje, možeš da radiš šta hoćeš i da uživaš u životu punim plućima. Ovde je uključen i seks!

Zašto neke poze treba zaboraviti posle 45?

Zbog infekcija urinarnog rakta. Da, sve je do anatomije. Žene skoro 30 puta češće pate od ovakvih infekcija nego muškarci. Bolest je užasno neprijatna i često se ponavlja.

Kako se rešiti urinarne infekcije u pet koraka?

Članak se nastavlja posle reklama

Nakon 45 godina, rizik od razvoja infekcija urinarnog trakta se približno udvostručuje. Stvar je u tome što telo počinje da se menja zbog približavanja menopauze. Jedan od simptoma je suvoća vagine, što čini sluznicu vagine neotpornijom na bakterije. Šta da radite? Ne, ne treba da zaboravite na seks, naprotiv! Važno je samo da smanjite šansu za razvoj infekcije urinarnog trakta.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Poze koje treba izbegavati nakon 45

 

Misionarski položaj

Klasična i omiljena poza za mnoge parove. Avaj, penis muškarca i uretra žene tokom odnosa su u najvećoj blizini. Ovo u velikoj meri olakšava prodiranje mikroba i razvoj infekcije. Da biste smanjili rizik, stavite noge na ramena partnera tokom intimnosti. Osvežićete seksualni život, osetiti nove senzacije i smanjiti mogućnost ulaska bakterija u uretru.

Članak se nastavlja posle reklama

Kaubojka

Muškarci jednostavno obožavaju ovaj položaj, jer ne moraju ništa da rade: leže i zabavljaju se. Ali, opet, ova je poza idealna za prenos bakterije do uretre. Ukoliko baš volite kaubojku, obavezno se istuširajte pre i posle odnosa.

Ručna stimulacija

Infekcije urinarnog trakta se ne javljaju samo pri penetrativnom seksu. Ako ste partner ili vi sami koristili prste za razne igrice tokom predigre, vodite računa da postoji mogućnost prenosa fekalnih bakterija. Zato – ili pranje ruku ili stroga konrola pokreta!

Članak se nastavlja posle reklama

Analni seks

Bakterije koje žive u rektumu mogu da izazovu ogromne probleme u vagini, kao i da izazovu gomilu svih vrsta bolesti, a infekcije urinarnog trakta će izgledati kao cveće. Kada imate analni seks, morate biti maksimalno oprezni, poštovati pravila higijene i obavezno promeniti kondom ako želite da se vratite tradicionalnom seksu.

Breza

Ova pozicija se može naći na listi najseksepilnijih pozicija za seks. Čini se da vagina postaje uža, što za oba partnera donosi mnogo zadovoljstva. Ali, zbog toga što se trenje povećava, povećava se i rizik od mikrotraume i infekcija. Osim toga, glava se vrti od navale krvi, postoji rizik od nesvestice, a bol u vratu nakon takvih eksperimenata prilično će dugo trajati.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Poza koja je idealna za žene starije od 45 godina

Najsigurniji položaj za žene starije od 45 godina je, začudo, doggy. Verovatnoća da infekcija uđe u uretru je minimalna, jer je penis daleko od uretre.

Jacob Amentorp Lurb/gettyimagesplus