Iz drugog ugla: Kako romantični filmovi loše utiču na veze?

by | septembar 16, 2017

Gotovo da nema devojke koja makar jednom u životu nije poželela da njen dragi bude baš poput glavnog glumca nekog od mnogih filmova nad kojima većina devojaka balavi. Da li su nas upravo takvi filmovi doveli korak unazad od ostvarenja idealne veze ili su uticali na naša nerealna očekivanja i visoke kriterijume?

Sećate se svi Džulije Roberts sa neodoljivim osmehom u filmu „Zgodna žena“ i Ričard Gira koji igra hladnog biznismena koji se nakon nekoliko noći sa njom potpuno menja i zaljubljuje u nju. Iako je divno maštati o ovakvoj ljubavi, moramo priznati u realnom životu ivakva priča je gotovo nemoguća!

U filmu „Njemu baš i nije stalo“ imamo Điđi kao glavnu junakinju koja nakon što su je mnogi frajeri odbili, počinje da se druži sa barmenom. On je savetuje kako funkcionišu muško-ženski odnosi. Iako je pola filma nezainteresovan za nju, taman kad mislite da će ona prerezati vene, on odjednom shvata da je ona žena njegoog života. Koliko je realno da se to dogodi zaista?

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

Nema ko ne zna ljubavnu priču između Noe i Ali iz filma „Beležnica“. Ona je imućna devojka dok je on dečko iz siromašne porodice. Neplanirano se zaljubljuju se do ušiju preko letnjeg raspusta, ali ih ubrzo razdvajaju. Nekoliko godina kasnije Ali se vraća kod Noe i shvata da ga još uvek voli. Zvuči sjajno zar ne, ali koliko vas i dalje misli na dečka od pre pet godina u koga se zaljubila na letnjem raspustu?

Pročitajte i… #femmefatales: 5 čuvenih fatalnih junakinja književnosti

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.