Najbolje poze za parove u pedesetim

by | februar 28, 2024
najbolje poze za parove u pedesetim

Tokom vremena, naše telo se menja – postaje deblje, manje elastično, umornije… Vreme je da seksualni život prilagodimo promenama. Ovo su najbolje poze za parove u pedesetim.

Kako starite, neka stanja ili lekovi mogu umanjiti vaš seksualni nagon i performanse. Ali nemojte misliti da ako ste napunili 50 godina, morate da se zadovoljite seksualnim životom koji vas ne ispunjava. Još uvek možete da uživate u seksu – samo ćete možda morati da uložite malo više razmišljanja i planiranja nego kada ste bili mlađi. Ali, isplatiće vam se – čak i zdravstveno.

Seks u pedesetim poboljšava zdravlje

To što se vaše telo promenilo, što nije zategnuto kao u dvadesetim ili su pojedini pokreti bolni, ne znači da treba da se odreknete zdravog seksualnog života. Redovni polni odnosi u pedesetim mogu poboljšati vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Između ostalog, naučna istraživanja su dokazala da seksualna aktivnost i za žene i za muškarce u ovim godinama, doprinosi sniženju krvnog pritiska i jačanju imunog sistema. Kod muškaraca, seks u pedesetim smanjuje rizik od raka prostate. Desetogodišnja studija je otkrila da žene koje su imale seks najmanje jednom nedeljno imaju 28 odsto manje šanse da dožive simptome menopauze.

Ako smo vas ubedili da ne treba da dignete ruke od svoje intime iako ste u andro ili menopauzi, vreme je da pronađemo najbolje seksualne poze za parove u pedesetim. One, u kojima vam je garantovan užitak.

6 glavnih saveta za parove u pedesetim

#1 Redovno vežbajte da biste ostali savitljivi i u formi.
#2 Razbijte rutinu, neka vam bude zanimljivo; probajte nešto novo.
#3 Opustite se.
#4 Rešite probleme sa lekovima, tražite zamenu terapije ako treba. 
#5 Poštujte promene koje su zadesile vaše telo,  prihvatite ih i prilagodite im se.
#6 Razgovarajte sa partnerom o seksu.

Najbolje poze za parove u pedesetim

Kaubojka – žena gore

Na prvom mestu je žena odgore. Seksolozi smatraju da ženama u pedesetim ova poza odgovara jer kontrolišu dubinu penetracije i tempo odnosa. Ovakva kontrola može pomoći da se ublaži neka nelagodnost koju žena može da oseti dok prolazi kroz menopauzu. U menopauzi nivo estrogena opada, vagina je manje elastična i suvlja, a to može da doprinese nelagodnostima.

Misionarska poza uz podršku

Dodatna podrška ne zvuči baš seksipilno, ali garantovano povećava zadovoljstvo kod parova u pedesetim. Ako imate probleme sa bolovima u leđima, ako imate išijas, ili ste samo manje elastični nego u dvadesetim – ova podrška će značiti bitnu razliku. Sve što treba da uradite jeste da postavite jastuk ispod lumbalnog dela kičme.

Doggy kao spas za probleme sa prostatom

Poza „otpozadi“ ili doggy može da koristi muškarcima koji imaju problema sa prostatom ili imaju mekšu erekciju. Jako je važno da budete u udobnom položaju i pozi koja vas uzbuđuje kako biste održali erekciju. Produžite predigru koliko god je potrebno da postignete željeni stepen uzbuđenja.

L&Z preporuka

Ekstrakt Afričke šljive se preporučuje se kod prostatitisa jer ima protivupalno dejstvo na tkivo prostate. Afrička Šljiva pomaže da se smanji upala u tkivu prostate, otklone smetnje pri mokrenju , poveća elastičnost mokraćne bešike i smanje tegobe i neprijatnosti zbog nepotpunog pražnjenja, spreči pojava infekcija urogenitalnih organa i pojača potencija.

Kašika je jedna od najboljih poza za seks u pedesetim

Ako oboje ležite na boku, to može pomoći u kontroli dubine penetracije. A već smo napisali da je za žene u zrelim godinama ovo od vrhunske važnosti.  Takođe, ako imate bolove u kolenima ili teniski lakat, ova poza će biti spas – ne opterećuje nijedan zglob.

Najbolja poza za parove u pedesetim: Stolica

U položaju stolice, muškarac sedi, a žena mu sedi u krilu licem okrenuta prema njemu. Da bi vam bilo udobno jako je važno da nogama dodirujete zemlju. Ovo je poza koja čuva leđa, pa nećete osetiti bol.

Jacob Wackerhausen/istock/gettyimagesplus