Neuzvraćena ljubav: Kako da prestanete da volite nekog ko vas ne voli

by | jun 19, 2024
Neuzvraćena ljubav: Kako da prestanete da volite nekog ko vas ne voli

Ljubav se jednostavno desi. Nije potrebno objašnjenje ili razlog. Ali neuzvraćena ljubav zna baš da zaboli. Ali i to se može preboleti. 

Kako da prestanete da volite nekoga ko vas ne voli? Morate se povući u pravo vreme da biste se spasili od bolnog iskustva. U nastavku su navedene smernice koje će vam pomoći da zacelite slomljeno srce i nastavite svojim putem dalje.

Neuzvraćena ljubav: Koraci koji će vam pomoći da prebolite

1. Prihvatanje

Jedna od najtežih, a ipak neophodnih stvari je prihvatiti da druga strana ne gaji emocije prema vama. Često se dešava da druga strana nije ni svesna vaših osećanja. Međutim, čak i ako ste ih jasno izrazili, to ne znači da treba da vam uzvrate ljubav.

Članak se nastavlja posle reklama

Ljubav je osećaj koji dolazi automatski i jednostavno se ne može tek tako aktivirati. Dakle, najbolji način da prestanete da budete povređeni je da prihvatite da to nije obostrano i nastavite svojim putem dalje. Što brže prihvatite realnost, brže ćete preboleti.

2. Skretanje pažnje na neke druge stvari

Ako vam ljubav nije uzvraćena, fokusirajte se na druge važne stvari u vašem životu. Odvlačenje pažnje jedna je od važnih taktika koje će vam pomoći da prebolite nekog ko vam nije uzvratio ljubav.

3. Razgovarajte sa nekim

„Volim nekoga ko mene ne voli. Šta da radim?“ Bilo da se radi o slomljenom srcu ili bilo kom ličnom problemu, razgovor o tome sa nekim bliskim uvek pomaže. Dobar prijatelj će znati da vas sasluša i pruži neophodnu podršku. Dakle, razgovarajte sa nekim kome verujete kada mislite da treba da prebolite nekoga ko vas ne voli.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Stavite sebe na prvo mesto

Često naše želje i snovi bivaju gurnuti u drugi plan kada se zaljubimo. Pošto ste svesni da vas neko koga volite ne voli, vreme je da ponovo razmotrite svoje prioritete i posvetite im punu pažnju.

5. Volite sebe

Šta da radite kada vam neko ne uzvrati ljubav? Pružite sebi to što očekujete da vam druga osoba pruži. Volite sebe! Uvek dajte prednost ljubavi prema sebi i brizi o sebi. Provedite malo vremena za „ja“. Negujte se. Idite u teretanu ili na pilates. Posvećivanje vremena nekom hobiju takođe će vam pomoći da se brže vratite na kolosek.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Ne ljutite se

Kako pustiti nekoga ko vas ne voli? Nemojte se ljutiti. Može se desiti da osoba u koju ste bili zaljubljeni uskoro bude sa nekim drugim. Biće vam teško da se suočite sa stvarnošću. U svakom slučaju, ne smete da dozvolite da vas savlada bes. Ako se ljutite na osobu koja vam nije uzvartila ljubav, to znači da je i dalje volite i da se nadate da ćete ponovo biti zajedno. Stvarnost je drugačija i morate se pomiriti sa njom.

7. Ne tražite krivca

Kako prestati da voliš nekoga ko te ne voli? Može biti teško, s obzirom na to kako se osećate, ali pokušajte da ne krivite nekoga ili nešto za ovu situaciju. Nije ničija krivica to što vam ljubav nije uzvraćena. Okrivljavanje vas nikuda neće odvesti.

Članak se nastavlja posle reklama

8. Prekinite svaki kontakt

Jedan od najefikasnijih načina da otpustite nekoga ko vam nije uzvratio ljubav je da prekinete svaki kontakt. Pod tim se podrazumeva i prekid praćenja na društvenim mrežama. Nema prov eravanja „gde je i skim je“!

fizkes/gettyimages.com