Pet pravila za završetak ljubavne veze

by | april 19, 2011

Probali ste, ali ne ide. Iako mislite da ste se previše trudili,  ipak u toj vezi više ne osećate sreću, uzbuđenje i zaljubljenost. Treba znati kada je kraj, a evo i kako se tada ponašati.

1. pravilo
Istina i samo istina
Najgore je igranje igrica kada zapravo želimo da prekinemo vezu. Stoga naoružajte se hrabrošću i izrecite istinu. Ne kaže se uzlaud da istina oslobađa, a videćete da je zaista tako!

2. pravilo – Pravo vreme
Izbor dobrog vremena pola je posla. Ako ste u pola obroka ili ste s prijateljima, već pogađate– to nikako nije dobro vreme da parteru kažete kako mislite da je vašoj ljubavi došao kraj. Takođe je pre toga dobro naglasiti kako morate da razgovarate o nečem ozbiljnom i nasamo, što bi drugoj osobi već moglo da naslutiti o čemu se radi.

3. pravilo – Licem u lice
Svakodnevno čitamo kako društvene stranice, mobilni i računari imaju prednost nad sastancima licem u lice. Iako je ovo trend, ipak treba da znate da internet ili mobilni  nikako nisu sredstva kojima se  prekida veza. Ovako drugoj osobi možete ostaviti još veći ožiljak koji godinama neće zalečiti! Za raskid  treba da razgovarate u četiri oka, licem u lice. Mobilni i internet svakako ostavite za neke druge stvari, iako vam se činio da je kul da partnera ostavite  preko Fejsbuka!

4. pravilo – Jeste li sasvim sigurni u svoj naum?
Pre nego bilo šta krenete, trebalo bi da budete sigurni da li želite zaista da raskinete vezu. Ako ste  baš sto posto sigurni,  tek onda treba da krenete sa raskidom.  Najgore je kada se neke osobe dvoume pa jedan dan igraju hladno, a već drugi toplo. Stoga oprez s ovim jer bi na kraju moglo da vam nastrada srce!

5. pravilo – Dostojanstvo pre svega
I kada ostavljate i kada ste ostavljeni to treba da učinite dostojanstvo. Ovo znači da ne smete da širite laži ili pikantne detalje iz vaše veze ili svom bivšemj partneru  podmetnete laži i slično. Dostojantvo je odlika retkih, stoga probajte i vi da se ponašate tako, i videćete kako će sve proći mnogo mirnije.

Tagovi: