Treba li priznati prevaru?

by | oktobar 10, 2023
treba li priznati prevaru

Ovde ste iz jednog razloga – prevarili ste svog partnera. Krivica vas izjeda i sve što želite jeste da popravite stvari. Treba li priznati prevaru?

Pomislili biste da ako ste iskreni, to bi moglo umanjiti štetu, zar ne? Ali, to nije uvek tako. Koji god da su vaši razlozi i kako god da izrazite ono što ste uradili, činjenica je da ćete jako povrediti svog partnera. Vi ste preljubnik/ca. Tačka. Neki parovi prevazilaze prevaru, ali drugi ne. Dakle, da li bi priznanje pomoglo vašoj vezi ili bi to označilo samo početak kraja?

Hajde da istražimo ove mutne vode.

Članak se nastavlja posle reklama

Treba li priznati prevaru?

Suočimo se s tim – vašem partneru neće biti drago da čuje za vašu aferu. U stvari, on će biti prilično ljut/a kada čuje za to. Možete li da ga/je krivite?

Ne može se izbeći činjenica da će im biti slomljeno srce. Njihov partner pun ljubavi, koji ih je mazio i radio im nestašne stvari u spavaćoj sobi, radio je isto to nekom drugom. To je odvratno i definitivno sloma srce. Dakle, ako svom partneru priznate da ste varali, on će se osećati ljutito i zgroženo.

Ponekad, uz sva emocionalna previranja koja izaziva priznanje, ispostavi se da ono nije vredno truda. Ali ako ste potpuno protiv laži, morate naučiti kako da priznate prevaru na pravi način.

Članak se nastavlja posle reklama

Možda samo želite da nastavite dalje. Možda biste da se pospete pepelom ili kleknete na kolena. U suštini, priznati prevaru jeste prava i moralna stvar. Zaista, kako se možete ponašati kao da je sve u redu ako je sve o čemu razmišljate svaki put kada vas partner drži u naručju činjenica da ste izneverili njegovo poverenje?

Kako bi vaš partner reagovao?

Da li ste spremni da rizikujete svoj brak ili svoju vezu zbog jedne noći? Naravno, prevarili ste se i imali aferu iza leđa svog partnera i to jeste za osudu. Ali…

Članak se nastavlja posle reklama

Postavite sebi sledeća pitanja: Da li je vaša ljubav dovoljno duboka da preživite aferu? Da li vaš partner ima dovoljno razumevanja da prihvati vaš nedostatak seksualne kontrole i da vam oprosti? Da li bi vaš partner ikada pokušao da vam uzvrati tako što će sam imati aferu? Ili još gore, da li bi vaš partner želeo da prekine vezu?

Naučiti da oprostite nekome nije slabost. U stvari, zaista je teško prihvatiti da svi pravimo greške i većina ljudi nije dobra sa opraštanjem. Priznajte ako morate, ali imajte na umu da vaša veza možda nikada neće biti ono što je nekada bila.

Članak se nastavlja posle reklama

Treba li priznati prevaru – najznačajnija pitanja

Da li će to uticati na vašu porodicu i prijatelje?

Kada ste u braku, dolazite sa paketom – svojom porodicom  i prijateljima porodice. Vaš supružnik može se nekome poveriti i samo tako – na sledećem okupljanju svi će vas gledati ispod oka.

Ako se pročulo, hoće li vas * i vašeg supružnika* izbegavati ili ćete postati vrući tračevi? Da li bi svi imali razumevanja? Ponekad je zaključavanje krivice mnogo lakše. To je bolesna stvar, posebno kada vaš partner zaista misli da ste svet, ali ćete morati da se nosite sa tim.

Članak se nastavlja posle reklama

Možete li vi *i vaš partner* ostaviti epizodu iza sebe?

Ponekad je zaista bolje samo priznati i ostaviti sve iza sebe. Posle nekog vremena ćete se osećati bolje i pomoći će vam da lakše dišete. A ako ikada svog partnera slučajno nazovete imenom bivšeg ljubavnika, to se može zaboraviti nakon nekoliko meseci.

U većini slučajeva, videli smo da priznanje zapravo može da zbliži partnere u vezi. Ali to se dešava samo ako su oba partnera spremna da to vide kao lošu uspomenu.

Dakle, koliko ste sigurni da vaš partner ima tajnu kutiju u svojoj glavi u koju može sakriti svu vašu prljavštinu?

Članak se nastavlja posle reklama

Možete li živeti sa krivicom?

Krivica isisava život iz bilo koga. A ako ste zaista zaljubljeni u svog partnera, osećaćete se strašno loše. Dakle, sve se svodi na ovo: da li zaista možete da živite sami sa sobom i da ležite u naručju svog partnera nakon što radite sve te prljave stvari sa nekim drugim?

Ako ne možete, priznajte.

Ako želite da pokušate da živite sa krivicom, onda zaključajte tajnu i ne pričajte o tome. Možda ćete se dugo osećati neprijatno, a možda ćete čak imati i iznenadne nalete potrebe da priznate. Ali razmislite o šteti koju bi to moglo da izazove i izdržite.

Članak se nastavlja posle reklama

Umesto da se valjate u drugom krevetu ili da se valjate u krivici, fokusirajte se na svog odanog partnera i volite ga onako kako on/ona voli vas.

I uskoro, život može da se vrati u normalu za vas i vašeg nepoznatog partnera, Ali, samo dok ne pokušate ponovo da prevarite.

Antonio_Diaz/istock/gettyimagesplus