Trendovi u vezama: Kako će se dejtovi menjati u 2023.?

by | 14 januara, 2023
trendovi u vezama

Ako uživate u odlascima na dejtove i voleli biste da ih bude više, treba znati da trendovi u vezama ove godine u fokus stavljaju upoznavanje, povezanost i iskrenost prema partneru.

Koji trendovi donose pozitivne promene na dejtovima i u vezama?

Kratke vezice i upoznavanje u klubovima ostavljamo u prošloj godini. Tako će šansa da ostvarite dublji kontakt biti veća, a drugi, treći i mnogo narednih dejtova će biti zagarantovani! Otkrivamo četiri trenda za 2023. zbog kojih će dejting aplikacije prestati biti ozloglašene, a ljubavne veze postati stabilnije i jače.

Novi trendovi u vezama su dejtovi „na budžetu“

S obzirom da su cene u poslednjih par meseci otišle gore, to obično podrazumeva i da smo manji budžet spremni da izdvojimo za sastanak. Pristupačni dejtovi su trend koji osim što štedi novac, takođe većina navodi i da više uživa u njima. Topli kapućino, klizanje u dvoje ili šetnja u parku su samcima postali draži jer tada mogu da se u potpunosti da vam se posvete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hello, aesthète (@helloaesthete)

Žene sve češće prave prvi korak

Sve se čini da je ova 2023. godina žena, čak i kada su trendovi u vezama u pitanju jer sve više preduzimaju inicijativu i prve se javljaju muškarcima. Okruženje prilično dobro reaguje na to, ohrabruje da slobodno pošalju poruku jer, prema istraživanju, razgovori koji pokrene žena traju duže! Pa, drage dame, samo napred!

Trezni prvi sastanci su poželjni

Iako ste sigurno dobijali gomilu poruka poput: „Hoćeš na piće?“ ali u poslednje vreme se ne prefiraju prvi sastanci koji uključuju alkoholna pića. U trendu su zajedničke aktivnosti kroz koje zaista možete da se međusobno upoznate i istinski povežete. Tako da, piće na dejtu može ali radije izaberite kafu ili voćni koktel.

U redu je pokazati svoje emocije

Ovo je posebno dobra vest za muškarce jer se do sada često iskazivanje emocija predstavljala kao „slabost“. A zapravo je vrlo poželjno biti otvoren u vezama, čak i privlačno. Umesto radne pozicije ili automobila koji vozite, budite iskreni o svojim osećanjima i pogledu na porodičan život koji imate.

 

Vreme je da umesto u noćnim izlascima, ljubav svog života pokušamo upoznati u nekom mirnijem ambijentu. Izgleda da nam ova 2023. zaista otvara nove vidike i razvija istinske vrednosti kroz dejtove i ljubavne veze.

Miljana MomirovićYakobchukOlena/GettyImagePlus