Kako upoznati ljubav života u Novoj godini?

by | 2 januara, 2023
ljubav u novoj godini

Ako je vaša centralna novogodišnja želja bila da u 2023. pronađete ljubav svog života – na pravom ste mestu.

 

Koga, u stvari, želite?

Ljubav je kao sport: bez postavljanja jasnih ciljeva ne može biti pozitivnog rezultata. Kao što znate, stvaranje ideala u glavi ne vodi ničemu dobrom, međutim, odsustvo konkretnih želja je takođe bremenito porazom: kako će, pitamo se, funkcionisati zakon privlačenja ako ne znamo šta ili koga želimo da privučemo u svoj život? Avaj, u doba pragmatizma i trijumfa logike, mnoge žene još uvek nemaju pojma kakvog muškarca bi volele da vide pored sebe. Žele da privuku muškarca uopšteno, da budu srećni nekako uopšteno. Kao rezultat toga, upoznaju muškarca, bivaju privučene i ulaze u vezu sa osobom za koju uopšte nisu sigurne da je prava za njih. Nekada, ovakve greške plaćaju se godinama.

U novogodišnjoj noći, obavezno dajte sebi vremena za razmišljanje kako biste u svojoj glavi stvorili sliku svog idealnog muškarca. Ne trebaju vam imena i ne trebaju vam primeri: neka vaš junak bude apstraktan, ali ipak sa specifičnim unutrašnjim kvalitetima (izgled nije mnogo bitan, jer se često ne zaljubljujemo uopšte u sjajne dečake, već u obične momke iz komšiluka). Da li vam treba samopouzdan i jak? Obrazovan muškarac? Tradicionalista koji je spreman da udovolji svakoj tvojoj želji? Dogovorite se sa sobom, poželite želju i vaše misli će se materijalizovati.

 

Smejte se

Osmeh je ključ uspeha. Prvo, muškarci jednostavno ne vole pospane i tužne žene – ni tokom kratkotrajne romanse, ni u porodičnom životu. Drugo, osmeh, sviđalo se to vama ili ne, može privući sreću u vaš život. Ovo je čudo ili zakon prirode, ali sretno dočekati jutro prvog januara znači programirati se na radost i pozitivu za preostala 364 dana. Na kraju, čak i ako bez razloga rastegnete uglove usana u različitim pravcima, telo počinje da proizvodi endorfine, hormone sreće.

Jednom rečju, naučno je dokazano: osmeh može da promeni vašu emocionalnu pozadinu u celini.

 

Verujte u snove

Cinizam i pragmatizam su, naravno, dobri, ali bez zdravog sanjarenja prilično je teško podići se. Uvek moramo sanjati o budućnosti, jer time šaljemo u svemir skicu onoga što želimo da postignemo. I što je jasnije i „tačnije“ ova skica nacrtana, veća je verovatnoća da će se realizovati ono što je zamišljeno.

 

Zaboravite prošlost

Iskustvo iz prošlosti nas čini opreznim. Ovo nije loše, ali apsolutno nema potrebe da postanete paranoični. Čak i ako ste ranije bili povređeni, ne postoji razlog da mislite da će se priča ponoviti.  Odbacite loše iskustvo, pokušajte da zadržite samo prijatne uspomene u svojoj duši, a onda će biti mnogo lakše ući u novu godinu – bez nepotrebnog balasta i negativnosti.

 

Julia Pavaluk/GettyImagesPlus

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.