Zašto se muškarac promeni nakon seksa

by | maj 21, 2024
Zašto se muškarac promeni nakon seksa

Mnoge žene se pitaju: „Zašto se muškarac promeni nakon seksa?“, jer, nažalost, to uopšte nije retka pojava. A zašto je to tako, pokušaćemo da odgonetnemo u ovom članku. 

Da li ste se zapitali zašto se momci povlače nakon intimnosti ili nakon što vam priznaju ljubav? Ponekad bi to moglo biti zato što ne zna šta da očekuje. Stoga je držanje podalje od vas najsigurniji potez koji može da preduzme.

Momci se mogu držati na distanci kada im se neko sviđa zbog nervoze, straha od odbijanja, poštovanja granica ili nesigurnosti kako da pristupe situaciji. Međutim, možete znati i njegove namere tako što ćete mu se obratiti i otvoreno razgovarati s njim. Tako ćete najbrže saznati da li muškarac zaista želi da bude sa vama ili ne.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo su najčešći razlozi zašto se muškarac promeni nakon seksa

1. Ne želi vezu

Momak bi možda želeo da bude intiman sa vama, ali nije spreman za vezu. Jedna činjenica o momcima je da je možda teško reći da li su zaljubljeni u vas ili žele da zadovolje svoje fizičke potrebe. Na primer, momak je možda zaljubljen u vas, ali još nije spreman da se smiri. Možda vam je to spomenuo, ali vi to možda niste tačno protumačili.

2. Hteo je samo seks

Neki momci žele da se zbliže sa vama samo jednom i odu kada ostvare svoj cilj. Neki od njih će vam dati različita obećanja tako da ćete prihvatiti njihove zahteve. Nakon što pokleknete i primetite da je udaljen nakon intimnosti, može biti da je postigao svoj cilj i krenuo dalje.

3. Možda je uplašen

Ako se pitate zašto se momci distanciraju nakon intimnosti, moguće je da se on plaši ljubavi. Neki muškarci ne žele da se otvore nikome ili se osećaju ranjivo jer ih to čini manje muškarcima. Stoga, kada muškarac vidi znake moguće ljubavne veze, on se povlači nakon seksa. Ne treba da mislite da nešto nije u redu sa vama kada se ovo desi.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Želi da zna da li ga volite

Neki muškarci mogu koristiti intimnost kao strategiju da znaju da li ih volite ili ne. Ako ste pitali zašto se muškarci povlače nakon intimnosti, možda žele da vide vaš sledeći potez. Verovatno želi da bude siguran da ste vi prava osoba za njega pre nego što preduzme sledeći korak. Vaši postupci nakon intimnosti za njega će biti pokazatelj da li tu ima prostora za nešto više.

5. Možda ste se previše vezali

Ako se muškarac udalji nakon seksa, to može biti zato što ste bili previše privrženi nakon lepog vremena koje ste proveli s njim. Možda ste pomislili da, pošto je on verovatno pravi za vas, ne želite da ga pustite. Kada se muškarac povuče nakon intimnosti, morate mu dati malo prostora da ga ne biste uplašili.

Članak se nastavlja posle reklama

Psiholog Mert Šeker kaže da u vezama udaljenost ponekad može igrati odlučujuću ulogu u toku veze. Neuspeh da se održi ili eliminiše distanca u vezi između muškarca i žene može ih učiniti emocionalno povučenijim i stvoriti emocionalnu ranjivost za muškarce. Ovo uzrokuje da se muškarci ponašaju distancirano ili da se povuku nakon seksa.

Emocionalna ranjivost takođe može biti rezultat čovekove nesposobnosti da odvoji vreme da obradi i prepozna svoje emocije u ličnom prostoru. Muškarčeva nesposobnost da pronađe udaljeni lični prostor nakon seksa takođe može dovesti do povlačenja ili distanciranja.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Želi da sve teče polako

Iako je muškarac zainteresovan za vas, možda nije spreman da se kreće brzinom kojom želite. Morate ga uveriti da ćete biti strpljivi sa njim da rešite ovaj problem. Takođe mu možete dati malo prostora i učiniti sebe malo nedostupnijim kako biste mu počeli nedostajati.

7. Kompleks inferiornosti

Zašto se momci ponašaju čudno nakon povezivanja? Možda su osetili da vas ne zaslužuju. Ako primetite da je nestao nakon intimnosti, to bi moglo biti zato što se oseća manje vredno u odnosu na vas. Neki momci ne znaju kako da dobiju povratnu informaciju nakon seksa i mogu pomisliti da nisu bili na visini zadatka.

Članak se nastavlja posle reklama

8. Ima ličnih problema

Ono što on misli nakon što spavate sa njim može biti povezano i sa njegovim ličnim bitkama. Ponekad pojedinci imaju lične izazove, kao što su stres na poslu, porodični problemi, zdravstveni problemi ili finansijske brige, koji mogu uticati na njihovo emocionalno stanje i ponašanje. Nakon intimnosti, ako se muškarac bavi takvim problemima, možda će osetiti potrebu da se distancira kako bi rešio svoje probleme bez opterećenja partnera ili uticaja na vezu.

9. Plaši se vezanosti

Zašto se muškarci povlače nakon seksa? Njihovi strahovi mogu biti jedan od razloga. Strah od vezanosti može nastati iz različitih razloga, uključujući prošla iskustva slomljenog srca, napuštanja ili emocionalne traume. Ako momak ima ovaj strah, emocionalno zbližavanje nakon intimnosti može izazvati anksioznost zbog prevelikog vezivanja i potencijalnog povrede. Kao rezultat toga, on bi se mogao povući da stvori emocionalnu distancu kao način da se zaštiti od potencijalnog emocionalnog bola.

10. Emocionalno je preplavljen

Kada pitate: „Zašto muškarci odlaze nakon seksa?“, prvo razmislite o njegovim emocijama. Intimnost, fizička i emocionalna, može izazvati intenzivna osećanja. Ponekad ove emocije mogu biti neodoljive, posebno ako osoba nije navikla da se nosi sa snažnim emocionalnim reakcijama. Nakon intimnosti, momku će možda trebati vreme i prostor da obradi ova intenzivna osećanja, sredi svoje misli i pomiri se sa svojim emocijama pre nego što se oseti spremnim za ponovnu interakciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta uraditi kada se muškarac povuče posle intimnosti

Nakon saznanja o mogućim razlozima zbog kojih se momci distanciraju nakon intimnosti, sledeći korak je da shvatite šta da radite sa ovim saznanjem. Evo nekoliko stvari koje treba uraditi kada se muškarac povuče nakon intimnosti:

  • Dajte mu malo prostora: Razgovarali smo o tome zašto se muškarci menjaju nakon seksa, hajde da razumemo zašto davanje prostora može biti ključ kada se suočimo sa takvom situacijom. Jedan od prvih koraka koji treba preduzeti u vezi s tim zašto se momci distanciraju nakon intimnosti je da im date malo prostora. To bi im omogućilo da shvate šta žele kako biste vi sačuvali svoje samopoštovanje. Ako nastavite da ga opsedate, a da mu ne date prostora za disanje, mogao bi postati više iziritiran i trajno otići.
  • Pokažite mu da ste srećni i nezavisni: Minimalne su šanse da će veza ići u željenom pravcu ako jedna strana bude stalno opsednuta drugom. Kada je udaljen nakon seksa, morate nastaviti da živite svoj život. On mora da zna da možete postojati bez njega i da drugi aspekti vašeg života ne mogu da stagniraju. Stoga, nastavite da izlazite sa svojim prijateljima i uživajte u svom životu dok on ne bude spreman da se vrati.
  • Otvoreno komunicirajte: Ako se kojim slučajem vrati, nemojte ga provocirati grubim ili neotesanim komentarima. Umesto toga, vodite otvoren dijalog sa njim o tome šta se dogodilo. Morate otkriti razlog zašto se u početku držao na distanci. I nakon toga odlučiti da li želite nešto više s njim.
nd3000/gettyimages.com