Pogledajte trejler za film „Nije loše biti čovek“ Dušana Kovačevića, koji je okupio najveće domaće zvezde

by | decembar 5, 2021
Nije loše biti čovek

Karte za premijeru novog filma Dušana Kovačevića Nije loše biti čovek rasprodate su nedelju dana pred zakazanu projekciju. Evo šta možemo očekivati od ovog filma…

Karte za premijeru novog filma Dušana Kovačevića Nije loše biti čovek, koja će se održati 7. decembra u Kombank dvorani rasprodate su nedelju dana pred zakazanu projekciju. Zbog velikog interesovanja, istog dana će biti organizovana i dodatna projekcija u Sali 6 Kombank dvorane u 20.15, a karte su u prodaji na blagajni ovog bioskopa i preko online servisa tickets.rs. Takođe, karata još uvek ima i za premijeru filma 7. decembra u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade u 19.30. Novosadska premijera zakazana je za sredu 8. decembra u bioskopu Arena Cineplexx sa početkom u 20.00 časova.

Šta nam je ovoga puta pripremio veliki Dušan Kovačević

Reditelj bioskopskih hitova Balkanski špijun i Profesionalac i autor kultnih klasika kao što su Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva, Underground, Radovan Treći, Urnebesna tragedija, vraća se filmskoj publici nakon 18 godina u komediji sa elementima trilera, postavljajući večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Na konferenciji za medije, Dušan Kovačević, je o svom novom ostvarenju rekao:

– Čini mi se da smo napravili film koji je odraz jednog vremena i koji je jedna slika takozvanog običnog života, sa neobičnim događanjima. U principu, sve što sam radio je na nekakav način paranormalno, jer naš život nije normalan. Moje viđenje sveta uvek je bilo pomalo sumnjičavo i nije bilo egzaktno, uvek je bio nekakav znak da postoji još jedan paralelni svet koji ne možemo ili ne želimo da vidimo. Kada to pričam, govorimo o nečemu što je jako bitno, a to su božja stvorenja koja nas okružuju – ptice, životinje, drveće, sve što čini lepši deo ove planete. Ovo je nekakva vrsta moje zahvalnosti i posvete svim tim divnim stvorenjima s kojima sam odrastao, od ranog detinjstva.

Da vas uvedemo u priču

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) 5 godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Kako film opisuju glumci

Lena Kovačević, koja u filmu tumači ulogu pevačice Izabele, prenela je svoje utiske:

– Čini mi se da sam gledala film već deseti put. Toliko mi se sviđa što svaki put čujem nešto novo, vidim nešto novo, i uživam u njihovoj glumi. Zaista je bilo divno raditi u ovo poprilično strašno vreme.

Pročitajte i… Kako je izgledalo snimanje novembarske naslovnice s Lenom Kovačević

Nije loše biti čovek

Branka Katić, koja u filmu tumači rolu Ane, supruge glavnog junaka Milana, o radu sa Dušanom Kovačevićem i glumačkom ekipom rekla je:

– Čast i zadovoljstvo je imati priliku da radiš po scenariju Duška Kovačevića, pa još i u njegovoj režiji. Lepo smo se družili na snimanju. Imali smo tu privilegiju da budemo sa Lanetom Gutovićem, koji je odigrao malu, ali divnu ulogu. Moja uloga u filmu je možda nekako najnormalnija, od svih likova. Imali smo priliku sa Duškovim tekstom da nađemo momente, da vezemo sitan vez.

Andrija Milošević će se gledaocima predstaviti u ulozi negativca Mome Mraka, a o svom iskustvu rada na filmu Nije loše biti čovek rekao je:

– Presrećan sam što sam radio s ovom fenomenalnom ekipom sjajnih glumačkih zvezda, a posebno sa Duškom. Na neki način meni je ovo nagrada za moj dosadašnji rad. Za mene je ova uloga bila nešto stvarno specifično. Pratio sam Duška sve vreme, bukvalno svaki njegov gest i pokušavao da uhvatim sve nijanse.

Vojin Ćetković, nosilac glavne uloge profesora klavira Milana, govorio je o svojim glumačkim izazovima na ovom filmu:

– Pre svega, veliki je izazov bio izgovoriti rečenice koje sam pisao ne znajući za Duškov scenario. On je pročitao neki moj intervju, nešto što sam pisao i što je bilo veoma lično. Kada sam video njegov scenario, te rečenice su bile skoro iste kao one što sam ih ja pisao. Tako da je bilo teško, jer sam ovaj scenario i ovu priču shvatio vrlo lično.

O radu sa glumačkom ekipom na filmu, Ćetković je dodao:

– Teško je skupiti glumce moje generacije, svi su negde drugde osim ovde. Kad god vidim nekoga ko je moj vršnjak, to mi izazove posebnu vrstu emocije. Drago mi je što cela ta, moja generacija, nosi ovakav film.

Uz njih, renomiranu ekipu glumaca čine i Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Trejler za film možete pogledati na linku ispod:

Film je okupio i druge cenjene autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić, dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga. Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn i Terminal 3 i u koprodukciji sa Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra. Distribucija: MCF Megacom Film.

Spot za numeru iz filma Lepe laži pogledajte ovde:

Irina Duplevskaja, promo

Tagovi: