Hoćete da se pomirite sa bivšim? Evo kada to nije dobra ideja

by | 8 decembra, 2020
povratak bivšem

U prazničnom periodu usamljenost deluje kao najveća noćna mora. Povratak bivšem partneru mnogima deluje kao dobro rešenje, posebno u trenucima kada nema nove ljubavne romanse na vidiku. Bez obzira što vam se čini da ćete tako rešiti problem, nepromišljenim postupcima ga zapravo možete produbiti. Zašto stara ljubav ipak nije dobra ideja i kada ne bi trebalo da joj pružite novu šansu?

Mislite da se partner promenio
U 99% slučajeva, do promene nikad neće doći. Možda je na trenutak prestao da radi stvare koje su vas dovodile do ludila ili je na nekoliko dana suzbio ljubomoru, ali to verovatno nije dugoročna promena. Zrele osobe izuzetno teško menjaju osobine i ustaljene navike, tako da je bolje što pre odbaciti lažnu nadu. (Pročitaj: Šarmantan, ali hvalisav? Proverite da li je vaš partner narcis i zbrišite na vreme!)

Očekujete drugačiji scenario
Ovog puta može biti samo gore. Po jednom istraživanju, partneri koji ponovo postanu par manje obraćaju pažnju na pozitivne stvari u svojoj vezi, dok većinu vremena i živaca troše na negativne stvari. Da li su svađe ono što vam je zaista potrebno?povratak bivšem

Kada je povratak bivšem loša ideja?

Uvereni ste da nećete naći nekog ko vam zaista odgovara
Ovo nikako ne bi trebalo da vam bude izgovor da se vratite bivšem. Potrudite se da proširite krug poznanika i krećite se u društvu onih čije osobine cenite (da li vam odgovara sportski tip, filmofil, prirodnjak, komičar…)

Mislite da ga još uvek volite
Psiholozi su otkrili da je razlog što se držimo ovakve mantre to što nas više pogađa gubitak, nego što nas raduje potencijalni dobitak. Tamo gde ima ljubavi, nema epiteta bivši. (Pročitaj: 10 znakova da je vaš partner manipulator)

Vodite se parolom da niko nije savršen
Ovaj stav je posledica vašeg konformizma i kukavičluka. Svet je pun dobrih prilika koje samo čekaju da ih iskoristite. Savršenstvo se ne traži, već se traži partner sa kojim ćete biti srećni, ispunjeni i bezbrižni. (Pročitaj: Koja to neverovatna stvar, pored glume, povezuje Elizabet Tejlor, Pamelu Anderson i Melani Grifit?)

lepotaizdravlje.rs Tinatin1/Getty via Guliver