Grčka u junu: Gde ići?

by | maj 23, 2023
Grčka u junu

Grčka u junu je popularna opcija među svima onima koji ne zavise od letnjeg raspusta. Niska cena, manje gužve… Ako prvi put birate Grčku u junu, evo gde da idete

Od svetlucavih obala ostrva poznatih po svojoj optimističnoj atmosferi do istorijskih gradova i drevnih gradova koji pružaju beg od energičnih četvrti, Grčka i njena ostrva su prvo mesto za letnji odmor u junu.

Kakvo je vreme u Grčkoj u junu?

Prosečne temperature u Atini u junu se kreću od najnižih 19 do dnevnih 30 stepeni. Do letnjeg juna, temperature u Grčkoj su dovoljno porasle da možete da planirate letovanje. Očekuju vas topli dani i vedro nebo, savršeni uslovi za dane na plaži ili istraživanje ostrva. Možete uživati u blagoj vodi i pobeći od užarenog sunca ispod suncobrana koji pokrivaju obalu dok istražujete najbolje plaže u Grčkoj tokom juna.

Članak se nastavlja posle reklama

Koliko je toplo more u Grčkoj u junu?

Temperature vode u Grčkoj u junu se kreću od 20 do 24 stepena. Najhladnije je u okolini Krita gde je temperatura vode dvadesetak stepeni. Ali, tradicionalna sprska letovališta u solinskoj regiji, na Halikidikiju imaju temperaturu vode od oko 22 – 23 stepena. To znači da voda nije pretopla, ali da je ipak prijatna za plivanje.

Grčka u junu: Gde ići?

Santorini • Najbolje mesto sa odličnim vremenom

Santorini ostaje najtraženija letnja destinacija za putnike koji posećuju Grčku u junu, dok osunčane kikladske vile i prostrani morski pejzaži svetlucaju pod blistavom sunčevom svetlošću. Kuće sa plavim krovovima na Santoriniju su ikonična pozadina za fotografije sa putovanja, geotermalni pejzaž iznedri izuzetne sorte vina, a tople vode Egeja su idealne za kupanje u junu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Quan Mai (@dienquan.mai)

Članak se nastavlja posle reklama

Peloponez • Najbolje mesto za izbegavanje gužve

Poluostrvo Peloponez jedna je od najbolje čuvanih grčkih tajni za putnike koji se nadaju da će istražiti manje popularne mediteranske regione. To ne znači da je poluostrvo manje lepo. U stvari, ogromni pejzaži su divlji i raznoliki, plaže su netaknute i živopisne, a ruralni gradovi autentični i tradicionalni. Region je očaravajuće mesto gde roditelji i deca mogu da iskuse fenomenalne stvari.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀✺ World Union GREECE ✺ (@wu_greece)

Članak se nastavlja posle reklama

Krf • Najbolje mesto za parove ili mladence

Dok je Santorini jedna od najromantičnijih destinacija u Grčkoj, Krf je sanjiva alternativa koja nudi intimno zadovoljstvo. Iz ovih razloga, možete da potonete u zagrljaj jedni drugima na dalekim obalama, plivate u kristalno čistim vodama koje plime i teku sa plimama i osekama, i posetite šarmantne muzeje koji odražavaju godine grčke istorije i kulture.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Katja Pforte (@katja_pforte)

Članak se nastavlja posle reklama

Halkidiki – odlično mesto za porodice

Severni delovi Kasandre i Sitonije topliji su od južnih kada počinje sezona, pa tako i birajte gradove na ovom poluostrvu koje turisti iz Srbije biraju kao omiljenu destinaciju. Temperatura vode je trenutno (sredina maja) do 17 do 18 stepeni. Pritom, Kasandra je blago toplija od Sitonije kada je letovanje u junu u pitanju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели •Chalkidiki 🇬🇷 • (@chalkidiki__greece)

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

aletheia97/iStock/GettyImagesPlus