Najlepše plaže Grčke: Da li ste trenutno u blizini?

by | jul 18, 2023
najlepše plaže grčke

Vaš portfolio putovanja nije završen, ako niste posetili bar jednu od ovih 10 neverovatnih plaža u Grčkoj. Tirkizno more, kristalno čisto more, dugačke peščane obale, zadivljujući pejzaži – ovo su najlepše plaže Grčke

Jedan od glavnih razloga za posetu Grčkoj je kupanje u njenom neuporedivom, prelepom moru. Nije lako izabrati 10 najneverovatnijih plaža u Grčkoj, kada samo na jednom od ostrva možete napraviti ovakav spisak. Uživajte u našoj listi najlepših plaža Grčke.

Bilo da želite da se opustite na plaži sunčajući se, ili istražite obalu baveći se vodenim sportovima ili drugim aktivnostima, jedno je sigurno: svaka od njih je destinacija za sebe!

Najlepše plaže Grčke

Plaža Myrtos, Kefalonija

Ovo je definitivno jedna od najimpresivnijih plaža u Grčkoj. Neverovatno je, kristalno čista plava voda je jedinstveno lepa. Myrtos je višestruko nagrađivana plaža koja se nalazi na listi najboljih plaža na svetu više od deset godina zaredom. Svake godine je nagrađena Plavom zastavom, jednom od najprepoznatljivijih ekoloških oznaka na svetu koja se dodeljuje plažama i marinama koje ispunjavaju i održavaju najviše kriterijume zaštite životne sredine, održivosti i bezbednosti. Jedna od karakteristika plaže Myrtos je da voda ide u veliku dubinu samo nekoliko koraka od obale.

Plaža Voidokilia, Peloponez

Uprkos svom teškom imenu, plaža Voidokilia je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Nalazi se na poluostrvu Peloponez, u regionu Mesinija, samo oko 3 km od grada Pilosa, jednog od najživopisnijih i istorijskih gradova u Grčkoj. Dovde ćete doći posle lagane vožnje sa glavnog puta prateći putokaze koji vas vode do uskog puta duž divnih maslinika. Uostalom, ovaj region je jedan od najpoznatijih po maslinovom ulju i maslinama – ne samo u Grčkoj, već iu ostatku sveta. Do plaže vodi samo jedan put, pa ga je teško promašiti. Znaćete da ste stigli kada se put završi u dugačkom peščanom parku i možete videti peščane dine i zamak na vrhu brda.

Agios Georgios, Naksos

Još jedna plaža sa Plavom zastavicom koja se uvek nalazi na spisku najlepših plaža Grčke. Ona je poznata po svom belom pesku, nežnom kao puder. Plaža se nalazi na samo kratku šetnju od grada Naksos, idealna je za malu decu koja mogu da se brčkaju u plićaku, dok je za starije klince tu pregršt vodenih aktivnosti.

Najlepše plaže Grčke: Plaža Elafonisi, Krit

Krit je ostrvo gde se susreću kultura, autentičnost, prirodne lepote i gastronomija. Mnoge najlepše plaže Grčke nalaze se na ostrvu Krit. Elafonisi je jedna od njih! Laguna Elafonisi je poznata po svom ružičastom pesku. Nalazi se u regionu Hanije. Idealna je za sve nivoe plivača jer je voda tiha, a zaliv zaštićen od jakih vetrova, bez obzira u koje doba dana posetite plažu. To je zaštićeno područje Natura 2000, koje osigurava zaštitu životinja i njihovih prirodnih staništa u cilju očuvanja biodiverziteta. Istočni deo lagune može biti prilično prometan u avgustu, ali ostatak duge peščane plaže retko je prepun.

Plaža Sarakiniko, Milos

Izgledajući kao da bi trebalo da bude na drugoj planeti sa svojim lunarnim pejzažom, Sarakiniko se nalazi na severnoj obali Milosa. Okružena je morem u nijansama od blede i safirne do smaragdno zelene. Poželećete da snimite fotografije bizarnih stena koje su tokom vremena oblikovali vetar i voda, i možda upijajte sunce na glatkim, belim vulkanskim stenama između osvežavajućih padova.

Super Paradise Beach, Mikonos

Do Super Paradise-a se lako može doći od Platis Gialosa u gradu Mikonos taksijem, vodenim taksijem ili autobusom. Čuvena po svojim vrhunskim barovima na plaži i klubovima, Super Paradise Beach je srce žurke na ostrvu. Posetioci mogu uživati u suncu između kupanja u tirkiznoj vodi, kao i u širokom spektru vodenih sportova. Ako to nije vaš stil, možete utonuti u duboku relaksaciju na baršunasto mekom pesku Super Paradise Beach-a sa mnoštvom suncobrana i ležaljki koje možete izabrati.

Najlepše plaže Grčke: Porto Katsiki, Lefkada

Porto Katsiki zahteva da savladate malo zahtevniji prilaz, ali vredi kada izbijete do ove dugačke peščane plaže na ostrvu Lefkada. Uprkos svom neobičnom imenu, to je jedna od najneverovatnijih plaža u Grčkoj. Boje vode su neuporedive! Vode koje oduzimaju dah, meki, beli pesak i dramatičan pejzaž – ljubav na prvi pogled.  Ostrvo Lefkada ima najimpresivnije vode i obale u Grčkoj i vredi posetiti ostrvo bilo kada od početka maja do kraja septembra, pa čak i početkom oktobra.

Plaža Kavourotripes, Halkidiki

Ova peščana plaža idealna je za porodice i ako ste blizu poluostrva sa tri čuvena prsta, odvojte vreme da je posetite. Drugačija je po geologiji i kamenitija od ostalih plaža Halkidikija, Kavourotripes se nalazi u blizini letovališta Armenistis.

eugenesergeev/istock/gettyimagesplus