Spremite se za letovanje: Putne torbe za trendseterke

by | maj 16, 2023
putne torbe

Dizajnerske putne torbe su san svake trendseterke. Ili bar one koje dizajnom potpuno podsećaju na njih. Ali, dobra putna tašna, uz estetske, mora da ispuni i praktične uslove

Kada ulažemo u visokokvalitetne putne torbe, trebalo bi da tražimo tri osnovna kvaliteta: stil, izdržljivost i prostranost. Jako je važno da vodite računa i o materijalu od koga je tašna napravljena, kako ona sama ne bi bila preteška. Jednako važno je i kako joj funkcioniše sistem točkica, odnosno – koliko lako i brzo njome možete da upravljate.

Imajući ovo na umu, čuveni Editorialist izabrao je tri najbolje dizajnerske putne torbe za trendseterke.

Putne torbe za trendseterke – šta nas uče veliki brendovi?

Gucci: putna torba od aluminijuma

Dizajnerski prtljag sa logom je rezervisan za one koji lete čarterom ili u visokoj klasi. Jer, zaista – ko bi se usudio da na aerodromu preda putnu torbu na kojoj vrišti – ja imam novca? Ali, kada eliminišete pitanje bezbednosti, ovo je zaista fenomenalan komad putne torbe. Aluminijumska osnova čini tašnu izdržljivom i laganom, a platnena površina omogućava da sami održavate kofer i da ga sami čistite. Što se stila tiče – industrijski šik je definitivno na ceni. Dakle, kada budete birale vaše putne torbe, slobodno se vodite ovim smernicama koji je zadao čuveni Gucci.

Globe Trotter: Zaštićene ivice

Ovaj brend nosila je svojevremeno i Kraljica Elizabeta, tako da se da zaključiti da njihovi dizajneri umeju da naprave dobru putnu torbu. Ovo je malena ručna torba, ali je tako dizajnirana da u nju staje čak četiri kompleta garderobe. Ojačana je na ivicama, a dizajnirana krajnje minimalistički. Pritom, dimenzije su joj prilagođene zahtevima avio kompanija. Dakle, kada budete kupovali torbu za ručni prtljag, gledajte da joj ivice budu ravne kako bi joj kapacitet bio maksimalan, ali zaštićene da se ne plašite oštećenja ili turbulencija.

Paravel Aviator: Pregrade

Sa estetske tačke gledišta, ovo je ukusan, jednostavan prtljag koji se dobro slaže sa svakodnevnom garderobom. Idealna je za duga putovanja jer joj je unutrašnjost ispunjena pregradama, džepovima i kompresionim trakama, ima dovoljno mesta za pakovanje toaletnih potrepština, uspomena, poklona i naprava. Šta smo naučili do ovog brenda? Dobra putna tašna je tako dizajnirana da vam omogućava lako pakovanje, bez gužvanja i sa mnogo pregrada za neophodne sitnice.

Biserka Stojanovic/iStock/GettyImagesPlus